Philip Knudsen (forrest) og Nicolaj Thomsen blev lidt overraskende danske mestre i toerkajak på maratondistancen.

Philip Knudsen (forrest) og Nicolaj Thomsen blev lidt overraskende danske mestre i toerkajak på maratondistancen.

Masser af drama ved kajak-DM i maraton

Både Philip Knudsen og Astrid Reinholdt fra Lyngby Kanoklub roede sig til et dansk mesterskab

Af
Mikael Østergaard

KAJAK Philip Knudsen og Astrid Reinholdt repræsenterede Lyngby Kanoklub ved DM i maraton, som blev afviklet i weekenden i Vallensbæk.

Lørdag erobrede Philip Knudsen sølv i enerkajak, kun slået med 3 sekunder af Nicolaj Thomsen fra Marselisborg, og søndag gjaldt det toerkajak sammen med Nicolaj Thomsen.

Dansk Kano og Kajak Forbund havde gjort det klart for deltagerne, at DM var sidste chance for at blive udtaget til VM i Kina i midten af oktober.

På startlisten var også europamestrene Noah Dyekjær Pedersen og Silas Runholm fra Silkeborg, men selv om Philip Knudsen og Nicolaj Thomsen havde været i aktion dagen før, var de klar til at give favoritterne kamp til stregen.

De to mandskaber fulgtes pænt ad de første 18 kilometer, men ved den sjette af i alt otte overbæringer stak Philip Knudsen og Nicolaj Thomsen af og kom i mål to minutter før de danske europamestre til en overraskende guldmedalje.

Astrid Reinholdt fra Lyngby Kanoklub roede toerkajak med Anna Find Hansen fra Vallensbæk, og makkerparret roede sig til DM-guld efter et sandt drama. De to både kæmpede nærmest side om side hele vejen på den 25 kilometer lange strækning, men i spurten var Astrid Reinholdt og Anna Find hurtigst og kom først over målstregen med et forspring på sølle 3 sekunder.

Mølleåens Blå Bånd

Konkurrencesæsonen slutter lørdag den 28. september med Mølleåens Blå Bånd.

Starten går fra Slusen ved Frederiksdal klokken 12 og fra Farum klokken 14. Bådene, der starter i Farum, skal igennem Slusen ved Frederiksdal, og her er der altid dramatik for alle pengene, når bådene skal igennem.

De første både forventes i mål klokken 14.20 ved Lyngby Kanoklub, hvor publikum har mulighed for at købe forfriskninger og grillede pølser.

Publiceret 23 September 2019 09:37