Gustav Marcussen viste vejen, da det så mest sort ud for Lyngby. Den indskiftede angriber udlignede til 2-2 og scorede sejrsmålet til 3-2. Arkivfoto: Fodboldbilleder.dk

Gustav Marcussen viste vejen, da det så mest sort ud for Lyngby. Den indskiftede angriber udlignede til 2-2 og scorede sejrsmålet til 3-2. Arkivfoto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Manden på bænken blev Lyngbys store helt

Gustav Marcussen blev sendt på banen et kvarter inde i 2. halvleg og sørgede med to scoringer for at ændre stillingen 1-2 til Lyngby-sejr på 3-2 over Silkeborg

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD Med Superligaens to mest gavmilde forsvar var der lagt op til en målrig søndag eftermiddag, da Lyngby Boldklub gæstede Silkeborg IF.

Aktørerne levede op til forventningerne. Det endte med sejr på 3-2 til Lyngby, men det kunne være gået langt vildere på en kunstgræsbane, der lagde op til poleret fodbold og mange afslutninger.

Efter en jævnbyrdig start kom Lyngby foran 1-0, da Rezan Corlu spillede Marcel Rømer fri med en smart hælaflevering, og midtbanespilleren sendte bolden op i modsatte målhjørne. Silkeborg-keeperen Rafael Romo så dog ikke helt sagesløs ud.

Føringen holdt kun et minut. Så gled hjemmeholdets Jeppe Okkels forbi Rezan Corlu og Lasse Fosgaard, skar ind i banen forbi Kevin Tshiembe, inden han sendte bolden i nettet ved nærmeste målstolpe.

Og ondt blev til værre få minutter senere, da Silkeborgs topscorer, Ronnie Schwartz, sendte en tværaflevering ind foran mål, hvor Emil Holten med hælen ekspederede bolden videre i mål under målmand Thomas Mikkelsen.

Silkeborg sad totalt på kampen, og Lyngbys forsvar sejlede rundt under presset. Emil Holten fik en kæmpe chance for at øge til 3-1, men ramte bolden totalt skævt foran et tomt mål (og var i øvrigt offside), og Ronnie Schwartz ramte stolpen efter et gennemspillet angreb.

Lyngbys eneste modsvar var en afslutning af Emil Nielsen, som en forsvarsspiller fik blokeret til hjørnespark.

Som nat og dag

Efter pausen var Lyngby totalt forvandlet. Nu var det de blå, der sad på spillet, og Silkeborg blev reduceret til statister.

Det første kvarter var rent skydetelt med afslutninger på stribe af Nikolai Geertsen, Rezan Corlu, Emil Nielsen, Lasse Fosgaard og Frederik Gytkjær. Især Rezan Corlu, der efter sigende ellers gerne vil tilbage til sin ejerklub på Vestegnen, Brøndby, var i hopla.

Man frygtede, at Lyngby måtte rejse tomhændet fra Silkeborg, men så kom Gustav Marcussen ind som erstatning for en småskadet og træt Frederik Gytkjær. Den hængende angriber havde kun været på banen i få minutter, da han udnyttede, at to modstandere løb ind i hinanden, og det gav friløb til Gustav Marcussen, som med ydersiden af foden placerede bolden i modsatte sidenet.

7 minutter senere var Gustav Marcussen på spil igen, da han søgte ind i tomrummet, hvor han kastede sig frem og headede en genial aflevering fra Lasse Fosgaard i nettet til 3-2 og 3 vigtige point på kontoen.

En lykkelig udgang for Lyngby, som undervejs så mere end skidt ud, men forstod at rejse sig, da det så sort ud.

Fredag aften har Lyngby muligheden for at lægge ekstra afstand til bunden og komme tæt på det forjættede land, der giver billet til slutspillet, når Hobro kommer på besøg. Kampen spilles kl. 19 på Lyngby Stadion.

Publiceret 23 September 2019 11:00