Patrick da Silva bryder igennem FC Helsingørs forsvar. Foto: Fodboldbilleder.dk

Patrick da Silva bryder igennem FC Helsingørs forsvar. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Anders Kjærbye

Halvsløj generalprøve inden Superliga-premieren på søndag

Lyngby Boldklub har forstærket sig med erfaren spiller fra Randers FC og forlænget med Marcus Backmann

Af
Mikael Østergaard

fodbold Så er de sidste brikker faldet på plads i truppen, inden Lyngby Boldklub tager hul på Superligaen på søndag kl. 14 hjemme mod AaB.

Siden aftalerne med Patrick da Silva, André Riel og Emil Nielsen har Lyngby forstærket sig med 27-årige Kasper Enghardt, som de seneste tre sæsoner har spillet for Randers FC. Kasper Enghardt kan spille på både midtbanen og i centerforsvaret og har skrevet en 1-årig kontrakt med Lyngby.

Desuden har Lyngby indgået en kontraktforlængelse med forsvarsspilleren Marcus Backmann frem til 31. december 1919. Marcus Backmann har på det seneste kæmpet med småskader, men meldes nu fit for fight.

Plads til forbedring

De to træningskampe mod HB Køge fra 1. division og FC Helsingør fra 2. division blev begge vundet 1-0, men spillet var ikke på Superliga-niveau.

Især var det bekymrende, at der blev skabt så få chancer i åbent spil. Mod FC Helsingør skete det faktisk kun én gang, og det gav mål, da Patrick da Silva brød igennem på venstre side, spillede på tværs til Frederik Gytkjær, der spillede bolden videre til Emilio Simonsen, som med ydersiden af foden sendte bolden i mål.

Undervejs brændte Frederik Gytkjær et straffespark, da han nonchalant tippede bolden op på overliggeren.

Lyngbys forsvar fungerede upåklageligt i begge opgør, mens midtbanen stod svagt i billedet. Mod Helsingør fik Magnus Westergaard, Frederik Gytkjær og nyklippede Jesper Christjansen ikke fat på meget, og mange af deres afleveringer var uden adresse. Her er der virkelig plads til forbedring. Det blev bedre, da Emilio Simonsen blev sendt på banen. Han er hurtig på fødderne og god i mand-til-mand situationer.

Lyngby var uden nyindkøbte Emil Nielsen, der plejede en øm fod, Martin Ørnskov, Lasse Nielsen, Gustav Marcussen og Rezan Corlu. Forhåbentlig bliver alle klar til opgøret mod AaB, hvor der kommer helt anderledes fysik og fart på.

Søndag spillede Lyngby en træningskamp mod Malmø FF's reservehold. Den kamp blev vundet 4-2, efter at Malmø havde været foran 2-0. André Riel (2), Frederik Gytkjær og Jesper Christjansen scorede målene.

Publiceret 09 July 2019 10:30