Brøndby IF har købt Rezan Corlu fri af AS Roma og udlejet ham til Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk

Brøndby IF har købt Rezan Corlu fri af AS Roma og udlejet ham til Lyngby Boldklub. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngbys superliga-trup tager stille og roligt form

Den første forstærkning udefra er på plads, og flere forventes på vej. 5 spillere har fået silkesnoren

Af
Mikael Østergaard

fodbold Der arbejdes i disse uger på højtryk på 1. sal i Lyngby Boldklubs administrationsbygning, hvor ledelsen og trænerteamet er ved at sammensætte spillertruppen til Superligaen.

Den første forstærkning er klar i form af Patrick da Silva, 24, som har skrevet en tre-årig aftale med Lyngby. Patrick da Silva har tidligere optrådt i Brøndby, Randers, FC Nordsjælland og Roskilde, som han senest har spillet for. Hans CV tæller over 70 Superliga-kampe, og han har også fået spilletid på U21-, U20- og U19-landsholdet.

Patrick da Silva, der senest har spillet i Roskilde, er primært venstre back, men kan også spille i højre side. Foto: Fodboldbilleder.dk

Patrick da Silva, der senest har spillet i Roskilde, er primært venstre back, men kan også spille i højre side. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

"Patrick er en fleksibel back, som kan spille i både højre og venstre side. Det er vigtigt for vores trupsammensætning, hvor vi har brug for spillere, der kan dække flere positioner. Han har tidligere vist, at han har Superliga-niveau, og vi tror på, at vi kan være med til at udvikle ham endnu mere", siger cheftræner Christian Nielsen om den nye signing.

Andre spillere, der kan være i spil, er Alexander Juel Andersen fra Vendsyssel og Mathias Hebo, som ikke har haft succes i Vejle efter skiftet fra Lyngby. Og måske den tidligere Lyngby-spiller Bror Blume, som spiller i AGF. Men det er kun spekulationer.

Farvel til 5 spillere

Klubben har allerede meddelt Danni König, Kristian Lindberg, Daniel Stückler, Nicklas Mouritsen og Mads Carlson, at den ikke ønsker at forlænge kontrakterne, når de udløber ved udgangen af denne måned.

Det kommer ikke som den store overraskelse, at klubben tager afsked med Kristian Lindberg, Daniel Stückler og Mads Carlson, der alle var marginalspillere i sidste sæson i 1. division. Mange havde også forudset et farvel til Nicklas Mouritsen, der havde et usikkert efterår, men spillede sig gevaldigt op i foråret, hvor han spillede alle kampe. Ifølge klubbens ledelse er niveauet dog ikke godt nok til Superligaen.

At der ikke bliver plads til Danni König er mere overraskende. Danni König udgjorde forreste linje sammen med Jeppe Kjær og scorede 4 mål i sine 14 kampe.

Kontrakter i hus

Lyngby har tidligere skrevet kontrakt med Frederik Winther og forlænget med Lasse Fosgaard og Martin Ørnskov, der begge havde kontraktudløb til sommer.

Fredag meddelte klubben, at man har indgået en aftale med Brøndby IF om at leje Rezan Corlu det næste år. Forinden havde Brøndby købt Corlu fri af AS Roma. Rezan Corlu kom sidste år til Lyngby fra AS Roma, der havde købt offensivspilleren i Brøndby. Corlu var dengang temmelig utrænet, men spillede sig i form og scorede 3 mål i sine 20 kampe for Lyngby.

Tilbage med kontraktudløb til sommer er nu kun Jeppe Kjær og Marcus Backmann. Der føres forhandlinger, men situationen er fortsat uafklaret.

Kigger på forstærkninger

Oskar Snorre, Thomas Mikkelsen, Lasse Nielsen, Jesper Christjansen, Magnus Westergaard, Gustav Marcussen, Nicolai Geertsen, Emilio Simonsen, Adam Sørensen, Kevin Tshiembe, Adnan Mohammed, Gustav Harlev og Frederik Gytkjær har alle kontrakter, der løber længe end til 30. juni 2019.

”Om de er i truppen, efter at transfervinduet lukker 2. september, kan man ikke vide. Men indtil videre spiller de i Lyngby Boldklub”, siger sportschef Birger Jørgensen og bekræfter, at man kigger på flere forstærkninger udefra:

” Vi arbejder på sagen, men melder først ud, når aftalerne er på plads”.

Lyngby starter sæsonen søndag den 14. juli mod AaB på Lyngby Stadion.

Publiceret 25 June 2019 11:50