Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjaerbye

Oprykning: Lyngby Boldklub er klar til nyt eventyr i superligaen

2-1 hjemme og 2-2 ude. Hårdt prøvede Lyngby Boldklub er efter bare én sæson - og sikke én - i 1. division tilbage i landets bedste række.

Af
Lars Schmidt

FODBOLD Det er jo et rent eventyr, som Lyngby Boldklub har været igennem de seneste sæsoner. Bronzemedaljer førte til nedrykning og gigantisk økonomisk krise.

Og så meldte Friends of Lyngby sig på banen, lokale forretningsfolk med kongeblå hjerter. Investerede i klubben, reddede den. Hvorefter klubben - i en tumultarisk sæson med trænerfyring, bundstrid, spillerflugt - stryger tilbage i superligaen efter kun én sæson i 1. division.

Ikke direkte tilbage i den bedste række, men efter to spændende kvalifikationskampe trak Lyngby det længste strå og slog Vendsyssel samlet 4-3 efter 2-1 hjemme og 2-2 ude.

Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjaerbye

Jublen var derfor til at tage at føle på, da kampen sluttede på stadion i Hjørring. En kæmpe forløsning for klubben, der har været så ufattelig meget negativt igennem - og som, da det endelig gjaldt, viste stor, stor klasse.

Og lettelsen var mærkbar efter kampen. Ifølge Bold.dk kalder træner Christian Nielsen bedriften "et mirakel":

"Vi var en syg patient, der skulle rejse sig fra sygesengen. Det gjorde vi trin for trin, og vi vidste, det ville blive en lang rejse, men det er et mirakel, vi har lavet her. Vi lå nummer tre i 1. division i de sidste tre minutter (af sæsonen), så oprykning har aldrig været en målsætning," siger Christian Nielsen til Bold.dk.

Godt udgangspunkt

Inden søndagens kamp havde Lyngby med 2-1 hjemme et godt udgangspunkt. Et 0-1 nederlag ville være fatalt, så derfor gjaldt det om at få scoret først og tvinge Vendsyssel til at satse.

Og det var nogenlunde det, der skete.

Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjaerbye

Vendsyssel-holdet var også mest aggressive fra start, og første chance tilfaldt Alhaji Kamara, der heldigvis afsluttede lige på Thomas Mikkelsen. Selv om hjemmeholdet måste startede bedst, så var det Lyngby, der bragte sig foran. Martin Ørnskov blokerede en aflevering, og det sendte Jeppe Kjær helt fri med Flø i Vendsyssel-mål. Fra den position svigtede Kjær ikke, og han afsluttede køligt i højre hjørne til stor ekstase for de godt 200 medrejsende Lyngby-fans på Hjørring Stadion.

Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjaerbye

Vendsyssel var bedst på bolden og havde det meste af spillet, mens Lyngby lurede på omstillinger. Efter godt 25 kom hjemmeholdet til baglinjen og fik afsluttet, men forsøget var svagt, og Mikkelsen havde styr på det. Da stadionuret rundede 30 minutter, var Adnan Mohammad farlig.

Han snød en mand på midten og sprintede ned mod Vendsyssel-målet. Desværre mangelde hans indlæg præcision, og Flø kunne samle den op. Vendsyssel havde et par chancer mod halvlegens slutningen, men intet rigtigt farligt, og dermed gik De Kongeblå til pause med en 1-0-føring.

Dramatisk anden halvleg

Vendsyssel kom ud med stor energi i anden halvleg, og efter 50 minutter headede Benjamin Källman på overliggeren. Det rystede imidlertid ikke De Kongeblå, og bare minutter efter så forbodblede Lyngby føring. Adnan skød mod kassen, og han skud blev rettet af, og så lå kuglen i kassen til en 2-0-føring.

Billedet fra første halvleg fortsatte, hvor Vendsyssel var mest på bolden, men Lyngby lurede på omstillinger. Lyngby-mandskabet forsvarede sig heroisk, men efter 67 minutter kom der spænding i opgøret. De fik tilkendt et straffespark, som Jon Dagur Thorsteinsson omsatte.

Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjaerbye

Hjemmeholdet fortsatte presset, og Lyngby-drengene var presset langt tilbage på banen, men alle mand kæmpede med alt, de havde. Da der mangelde seks minutter havde, Danni König en gylden mulighed for at lukke opgøret, da han blev sendt alene afsted, og han fik afsluttet hårdt mod hjørnet, men Flø redede med en fodparade. Bare minuttet efter tog Tiémoko Konaté et stærkt løb frem ti banen, og så kunne han placerer bolden forbi Thomas Mikkelsen til 2-2.

Så var der virkelig tænding på i kampen, og man kunne mærke intensiteten i luften. Tre minutter inde i dommerens overtid var Vendsyssel ekstremt tæt på, da en bold blev reddet på strengen, men stillingen holdt.

Lyngby Boldklub er tilbage i superligaen.

Publiceret 02 June 2019 20:59