Kristian Lindberg scorer til 1-0, og siden så Lyngby sig ikke tilbage. Foto: Fodboldbilleder.dk

Kristian Lindberg scorer til 1-0, og siden så Lyngby sig ikke tilbage. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Ovenpå igen: Forvandlet Lyngby-hold kom tilbage på sporet

Med Mathias Hebo som den helt store spiller kørte de Kongeblå FC Roskilde ud ud af egen hule

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD I søndagens udekamp mod FC Roskilde var det fra kampens start tydeligt, at Lyngby ville vaske pletten af fra de forsmædelige nederlag til Helsingør og Viborg. Der blev lagt pres på hjemmeholdet, og inden for de første 10 minutter fik Kristian Lindberg to friløbere til at bringe Lyngby foran, men Roskilde-målmanden kom i vejen.

Tredje gang blev lykkens gang, da Lasse Fosgaard lagde bolden til rette for Kristian Lindberg, og denne gang svigtede han ikke.

Kort efter blev føringen fordoblet. Mathias Hebo sendte Jeppe Kjær i dybden, og den hurtige angriber lobbede behersket bolden over målmanden til 2-0.

Efter pausen skruede Lyngby op for tempoet, og Roskilde kunne slet ikke følge med. Mathias Hebo gjorde det til 3-0, og kort efter udbyggede Jeppe Kjær til 4-0.

Lyngby sad totalt på spillet, men hjemmeholdet fik pyntet på straffespark til slutresultatet 4-1.

20 minutter før tid blev nyindkøbet fra FC Helsingør, 22-årige Adnan Mohammad, sendt på banen. Adnan Mohammad repræsenterede Lyngby som ungdomsspiller og har indgået en 4-årig kontrakt med klubben. I kampen mod Roskilde fik han 10 minutter senere følgeskab af en anden debutant, Nicki Bille.

Målt i forhold til de seneste kampe fik tilskuerne et forvandlet Lyngby-mandskab at se. Fysisk, teknisk og tempomæssigt var holdet klasser over Roskilde, og især Mathias Hebo var en fornøjelse at følge. Han strøede gavmildt præcise afleveringer om sig med stort overblik og fik god hjælp på midtbanen af Jesper Christjansen, der vanen tro erobrede et utal af bolde og vandt alle tacklinger. På kanterne gjorde Lasse Fosgaard og Gustav Marcussen livet surt for Roskildes forsvar, og helt fremme var Jeppe Kjær en evig uro.

Forhåbentlig holder Lyngby niveau, når Næstved gæster Lyngby Stadion på søndag kl. 13.45.

Publiceret 10 September 2018 14:00