Det er planen, at Kevin Tshiembe og de øvrige talenter skal slå fuldt igennem, inden de sælges videre. Foto: Fodboldbilleder.dk

Det er planen, at Kevin Tshiembe og de øvrige talenter skal slå fuldt igennem, inden de sælges videre. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngbys ejere vil holde længere på klubbens talenter

Ejerkredsen i Lyngby Boldklub har fundet flere penge til Lyngby-projektet i 1. division, og de skal bruges på talenterne. Og her ser det lysere ud end længe, lyder meldingen

TALENTPLEJE 10 millioner kroner er i løbet af sommeren blevet skudt ind i Lyngby Boldklub, oplyser klubben på sin hjemmeside. Men pengene skal investeres langsigtet, blandt andet på at holde flere af klubbens talenter i folden længere tid.

Står det til ejerkredsen, skal spillere som Kevin Tshiembe og Adam Sørensen altså slå fuldt igennem, inden de eventuelt bliver solgt videre.

Forlængelser, bedre og mere stabil økonomi og en kortere vej ind på førsteholdet er ifølge bestyrelsesformand Tommy Petersen den vej, klubben går – og det giver sig allerede udslag i et par vigtige kontraktforlængelser:

”Lyngby har så mange talenter på alle årgange, og ud fra et ungdomsmæssigt synspunkt ser det lysere ud end længe. Vi har to spillere inde omkring U21-landsholdet, og også på de yngre landshold er vi godt med igen. Det interessante er, at vores fokus på at holde længere på talenter allerede viser sit værd,” lyder det fra Tommy Petersen.

Han har som formand på det seneste skrevet under på nye kontrakter med flere lovende spillere, blandt andre Emilio Simonsen, Kevin Tshiembe, Mads Carlson og Magnus Westergaard.

Foto: Fodboldbilleder.dk

Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Ryster ikke på hånden

Lyngby Boldklub er altså er i gang med at omstille - eller måske nærmere tilbagestille - sig til igen at være en talentudviklingsklub. Klubben kan dog ikke fylde førsteholdet op med spillere af egen avl lige med det samme.

Derfor har meget af sommeren gået med at få dyre superligaspillere sendt videre. Det er sket for at gøre talenternes vej til førsteholdet lettere, men også for at skabe en bedre økonomisk balance.

Og bestyrelsesformanden erkender, at det måske har kostet lidt på den korte bane, eksempelvis i form af dårlige resultater mod Thisted og senest Helsingør:

”Det er selvsagt svært at ville gøre det så godt som muligt i 1. division, samtidig med at vi skærer i lønrammen for førsteholdet og bruger de få penge, vi har på at binde talenterne længere og investere kommercielt. Vi piver dog ikke, for det er det rigtige for klubben på sigt, at vi kommer i økonomisk balance og får bygget os op til en tur i superligaen, men det kan på den korte bane selvfølgelig koste lidt på resultaterne. Det er en risiko, vi må leve med,” siger Tommy Petersen:

”Vi ryster ikke på hånden. Vi har skabt økonomisk ro om klubben og kan også mærke at flere og flere finder vores projekt både sympatisk og spændende - også forretningsmæssigt. Det glæder os, selv om der er lang vej endnu."

Han og resten af bestyrelsen noterer sig altså pil op og en fremgang kommercielt.

Hvordan pilen peger på banen, kan man blandt andet opleve på lørdag, når Lyngby Boldklub på hjemmebane møder oprykningsfavoritterne fra Viborg.

Publiceret 30 August 2018 10:00