Adam Sørensen har udlignet til 1-1 og bærer selv bolden tilbage til midterlinjen. Foto: Fodboldbilleder.dk

Adam Sørensen har udlignet til 1-1 og bærer selv bolden tilbage til midterlinjen. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngby Boldklub spillede som dag og nat

Ugen bød på flot spil i sejren på 4-1 over FC Nykøbing og en bedrøvelig indsats i nederlaget på 2-1 til FC Helsingør

Af
Mikael Østergaard

FODBOLD 1.420 tilskuere mødte op på Lyngby Stadion til onsdagens kamp mod FC Nykøbing, og de kunne glæde sig over en tidlig scoring. Jesper Christjansen erobrede bolden i en glidende tackling, og efterfølgende blev Jeppe Kjær spillet fri. Den hurtige angriber rundede målmanden og trillede sikkert bolden i nettet til 1-0. Så var festen skudt i gang.

Jeppe Kjær fik lidt senere serveret bolden af en modstander, strøg direkte mod mål, men blev tacklet, og returbolden endte hos Lasse Fosgaard, der skød lige forbi mål. Efter at Martin Ørnskov med en hovedløs aflevering havde serveret en gratis chance til en modstander, var det Jeppe Kjær og Rezan Corlus tur til en kvalificeret afslutning, inden Mathias Hebo fra 22 meters afstand bankede bolden fladt i mål til 2-0.

FC Nykøbing var i tovene, men fik kunstigt åndedræt, da Joakim Wagner reducerede til 1-2 i det 38. minut. I halvlegens sidste minut ramte Lyngby stolpen, og Jeppe Kjær havde en afslutning, der blev pareret.

Efter pausen kom gæsterne meget bedre med og fik undervejs annulleret et mål for offside. Siden havde Jeppe Kjær en 100 procent chance, men løb helt alene ind i målmanden. Derfor blev kampen først lukket med et kvarter igen, da en Helsingør-forsvarer var uheldig at score i eget net, og Lasse Fosgaard cementerede sejren på 4-1 i sidste minut.

Fin holdindsats og især fornemt spil af Martin Ørnskov, Oliver Lund, Lasse Fosgaard og Jesper Christjansen, som publikum kårede til Man of the Match.

Der var betænkelige miner, da cheftræner Mark Strudal holdt et kort evalueringsmøde efter nederlaget til FC Helsingør. Foto: Fodboldbilleder.dk

Der var betænkelige miner, da cheftræner Mark Strudal holdt et kort evalueringsmøde efter nederlaget til FC Helsingør. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Forvandlet

Det var ikke til at tro, at det var de samme Lyngby-spillere, der fire dage senere mødte FC Helsingør på udebane.

Hjemmeholdet var klart toneangivende, og kun storspil af Oskar Snorre, der netop er udtaget til U21-landsholdet, forhindrede et føringsmål. Lyngby-keeperen var dog chanceløs, da Daniel Jørgensen i det 33. minut headede bolden i mål efter et frispark, hvor Lyngby-forsvaret snorksov.

Forsvaret var usikkert, midtbanen ikke-eksisterende og angrebet uden brod. Reelt havde Lyngby kun en enkelt afslutning, men den gav mål, da indskiftede Adam Sørensen 7 minutter før slutfløjtet bankede en fin tværaflevering fra Mathias Hebo i nettet til udligning 1-1. Adam Sørensen er netop udtaget til det danske U19-landshold, og det kan undre, at han fortsat skal få træsplinter bagi ved at sidde på Lyngbys udskiftningsbænk.

Desværre kunne Lyngby ikke holde fast. Michael Lumb tøvede og lod indskiftede Anders Holst trække ind i banen til en afslutning, der endte i nettet til sejr på 2-1.

Næste kamp er lørdag den 1. september kl. 13.30, hvor Viborg FF er modstanderen på Lyngby Stadion.

Publiceret 27 August 2018 11:45