Ea Sonnenborg gør klar til afslutning, mens Alberte Willumsen, Pernille Rähr Sørensen og Pernille Papsøe følger udviklingen. Foto: Mikael Østergaard

Ea Sonnenborg gør klar til afslutning, mens Alberte Willumsen, Pernille Rähr Sørensen og Pernille Papsøe følger udviklingen. Foto: Mikael Østergaard

Syv mål i træk - og så var den ged barberet

Lyngbys damer afgjorde topkampen i 2. division mod HIK på et forrygende første kvarter

Af
Mikael Østergaard

håndbold Da Lyngby og HIK mødtes for et år siden, førte Lyngby 17-4 ved pausen. I lørdags gentog Lyngby-damerne kunststykket med en pauseføring på 18-5.

Forspringet blev grundlagt i kampens start, hvor hjemmeholdet scorede syv mål i træk, og hvor Louise Pettersson i målet lukkede totalt af, godt hjulpet af et mobilt forsvar, der tvang HIK til at afslutte i pressede situationer.

Ea Sonnenborg og Nicole Leonhardt skiftedes til at hamre bolden i mål på langskud, og på højre fløj boltrede Pernille Papsøe sig. Der gik således 17 minutter, før HIK's målvogter havde sin første redning.

Desværre formåede Lyngby ikke at holde dampen oppe efter pausen. Nicole Leonhardt blev mandsopdækket af den tidligere Lyngby-spiller Julie Møller, og det irriterede den iltre veteran og resulterede i et rødt kort, da Nicole Leonhardt sendte en modstander i gulvet med et slag i ansigtet.

Pludselig viste HIK sig som et tophold og endte med at vinde anden halvleg 12-7, så slutresultatet blev 25-17 til Lyngby. Lidt synd for reservemålmanden Tamica Nygaard, der fik chancen fra anden halvlegs start og leverede et fremragende første kvarter, men blev skudt i sænk, da Lyngby sænkede paraderne.

Pernille Papsøe og Ea Sonnenborg delte topscorerværdigheden med 6 mål. Nicole Leonhardt scorede 5, Pernille Rähr Sørensen 4, Anne-Sofie Kleeman 3 og Mie Gjerlufsen 1 mål.

Det var sæsonens første nederlag til HIK, der dog fortsat fører 2. division, men nu kun ét point foran Lyngby, der har spillet en kamp færre.

Publiceret 01 December 2019 12:30