"Pigen vil være mærket resten af livet, og hun skal ikke møde ham på gaden i Danmark igen," siger Rasmus Jarlov. Arkivfoto: Pernille Borenhoff

Jarlov om voldtægtsdom: "Så groft, at det må være farvel uden tak"

Den lokalt valgte konservative udlændingeordfører Rasmus Jarlov har bedt udlændingeminister forholde sig til voldtægssag fra Lyngby.

Af
Lars Schmidt

VOLDTÆGT For nylig blev en 20-årig afghansk mand idømt tre et halvt års fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år. Årsagen var en voldtægt og et voldtægtsforsøg begået på mandens adresse i Lyngby.

Manden blev dømt for en voldtægt begået mod en 15-årig pige i august og et voldtægtsforsøg mod en 24-årig kvinde begået i april - også på mandens adresse.

Den lokalt valgte og lokalt bosiddende konservative udlændingeordfører, tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov, er forarget over, at den dømtes indrejseforbud kun gælder i seks år og ikke for evigt.

Derfor har han bedt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kigge på sagen. Jarlov har stillet følgende ministerspørgsmål til Tesfaye:

"Hvilken paragraf er grundlaget for, at denne voldtægtsmand kun får indrejseforbud i seks år? Vil regeringen ændre lovgrundlaget, så denne slags sager medfører indrejseforbud for bestandigt? Der bør ikke være nogen tvivl om, at man ryger ud af Danmark, hvis man begår voldtægt. Der er ingen som helst grund til at, vi skal tolerere, at den slags mennesker er i Danmark."

Oprørende og vanvittigt

Konservative mener, at lovgivningen skal skærpes så meget, at kriminelle som omtalte voldtægtsdømte skal udvises for bestandigt, siger Rasmus Jarlov til Det Grønne Område:

"Det er en oprørende og vanvittigt, at den slags kan finde sted i vores lokalområde. Det er så groft, at det må være farvel uden tak. Pigen vil være mærket resten af livet, og hun skal ikke møde ham på gaden i Danmark igen," siger han.

-Men får han ikke bare lov til at sidde i et udrejsecenter på ubestemt tid, fordi der ikke er noget, der vil have ham?

"Det håber jeg ikke. Det er rigtigt, at det nogle gange er svært at få sendt afghanere hjem, men mange gange lykkes det nu også, og vi arbejder hele tiden på at få gjort udsendelserne mere effektive. Blandt andet kunne vi godt tænke os at give politiet mulighed for at bedøve folk, hvis de sætter sig fysisk til modværge mod udvisninger."

-Hvad gør I helt konkret for at få dem sendt hjem?

"Vi vil fortsætte med at skærpe lovgivningen, så kriminelle udvises for bestandigt. Det er derfor, jeg har stillet spørgsmålene. Vi skal give politiet de magtmidler og ressourcer, som skal til. Eksempelvis at de skal kunne leje fly til formålet, så de udviste ikke skal transporteres med almindelige passagerfly sammen med charterturister. Og at de i ekstreme tilfælde eksempelvis skal kunne bedøve eller fastgøre de udviste, hvis de fysisk modsætter sig," svarer Rasmus Jarlov.

Ministeren har endnu ikke besvaret spørgsmålene fra Jarlov.

Publiceret 11 November 2019 19:00