Arrangørerne af infomødet findet det ikke problematisk, at man ikke har inviteret Lyngby Boldklub, Friends of Lyngby og Lyngby-Taarbæk Kommune. Arkivfoto: Lars Schmidt

Arrangørerne af infomødet findet det ikke problematisk, at man ikke har inviteret Lyngby Boldklub, Friends of Lyngby og Lyngby-Taarbæk Kommune. Arkivfoto: Lars Schmidt

I morgen: Stadion-naboer holder info-møde om stadionprojekt - uden at invitere kommunen og boldklubben

Men hverken Lyngby Boldklub, Friends of Lyngby eller Lyngby-Taarbæk Kommune er inviteret til møde 12. november i Lyngbyhallen.

Af
Lars Schmidt

IDRÆTSBYEN De interessenter, som vil kunne fortælle, hvad der er fup, og hvad der er fakta, er ikke inviteret, når naboerne til Lyngby Stadion tirsdag den 12. november inviterer til informationsmøde om det kommende stadionprojekt.

I invitationen opfordrer man interesserede til - vi citerer fra indbydelsen:

"Kom og hør om byggeplanerne for "studie"boliger på stadion

Hvad er meningen med at sælge stadion og bygge boliger?

Hvorfor vil kommunen nedrive huset på Lundtoftevej 51?

Hvad vil byggeriet betyde for vores område i forhold til mere trafik, parkering, forurening og støj?

Hvilke alternativer findes?"

I invitationen skriver arrangørerne, der er Andelsboligforeningerne Grønnevang II og III, Beboerforeningen Lundtoftevej 51-59, Grundejerforeningen Hyldehaverne og Sorgenfrigaards Grundejerforening:

"Kommune vil sælge stadion og give køber lov til at bygge da. 300 "studie"boliger oven i stadion + erhverv, i alt bygges 21.900 kvm. Det får konsekvenser for Idrætsbyens og lokalområdets fremtid, for trafikken og for naboer til stadion. Vi ønsker at bevare Idrætsbyen til idræt for os alle, som et grønt område og ikke som et nyt boligområde. Vi har brug for dig og din opbakning for at blive hørt."

Informationsmødet finder sted i Lyngbyhallen den 12. november kl. 19.30-21.00.

Ikke problematisk

Både Lyngby Boldklub og teknik- og miljøudvalgsformand Sigurd Agersnap (SF) bekræfter, at man ikke er inviteret til informationsmødet.

Talspersonen for arrangørerne, Linda Heinrichson, mener ikke, at det er problematisk, at hverken boldklub eller kommune er inviteret til mødet.

"Vi har ikke inviteret de nævnte parter. Det er et borgermøde med information til borgere fra Arbejdsgruppen. Det ville klæde både politikere og boldklubbens investorer selv at informere alle os, der bliver berørt. Friends of Lyngby og kommunen selv må arrangere infomøder. Det ville være både imødekommende og på sin plads," siger hun.

Til spørgsmålet om, hvordan informationsmødet kan være andet end et partsindlæg, når hverken boldklubben, Friends of Lyngby eller kommunen er inviteret til at komme med oplæg, svarer Linda Heinrichson:

"Vi har både konkret viden fra udvalgsreferater og erfaringer fra et 'samarbejde' med kommunen, så et møde for borgere med borgere, mener vi, er den bedste løsning for nu. Vi deltager gerne, hvis en af de andre parter inviterer."

Publiceret 11 November 2019 11:45