Kan nogen finde Patrick da Silva? Målscoreren ligger skjult under dyngen af jublende medspillere og trænere. Foto: Fodboldbilleder.dk

Kan nogen finde Patrick da Silva? Målscoreren ligger skjult under dyngen af jublende medspillere og trænere. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Vanvittigt drama med sejrsmål i overtiden

Der var topunderholdning, spænding, dramatik og fejende flot fodbold, da Lyngby Boldklub besejrede OB 4-3

Af
Mikael Østergaard

Fodbold Så er det sjovt at gå til fodbold. I en af de mest medrivende og velspillede kampe på Lyngby Stadion i en menneskealder vandt Lyngby 4-3 over OB på et mål i overtiden af Patrick da Silva, der havde overskud og mod til at støde med frem og efter at have tørret en OB-back sparkede bolden fladt ind ved fjerneste stolpe.

Målet var kulminationen på 90 minutters fight og storslået underholdning mellem to mandskaber, der var indstillet på at give de 4.046 tilskuere fuld valuta for entréen.

Lyngby rejste sig

OB startede bedst og fik udbytte af sin offensive indstilling, da Issam Jebali hamrede bolden op i det lange hjørne, hvor den via indersiden endte i nettet. For 14 dage siden scorede Horsens måske årets mål på Lyngby Stadion, men Issam Jebalis fuldtræffer kandiderer til titlen.

OB dominerede totalt med kvikke kombinationer, og Thomas Mikkelsen måtte præstere en superredning for at holde Lyngby inde i kampen, da han snuppede bolden fra en helt fri Bashkim Kadrii.

Kort efter vendte kampen totalt på hovedet, da Nicolai Geertsen trak med op til et hjørnespark og udlignede til 1-1 på hovedstød. Afslutningen blev reddet på stregen, men linjedommeren stod godt placeret og hævede flaget som tegn på, at bolden havde været over stregen.

Målet gav Lyngby troen på, at OB var til at tale med. Nu var det hjemmeholdet, der svingede dirigentstokken, anført af Marcel Rømer og Kasper Enghardt på midtbanen og med Gustav Marcussen og Rezan Corlu i front til at skabe uro. Det gav bonus, da André Riel fik kontrol over en returbold og med venstrepoten lagde bolden smukt op i hjørnet til føring på 2-1.

OB kom tilbage

Som forventet kom OB stormende ud til 2. halvleg, og den norske angriber Sander Svendsen fik efter to minutters spil en gigantisk chance, men sparkede i fri position langt over mål.

OB fastholdt presset, men på et fremragende udspark af målmand Thomas Mikkelsen var Rezan Corlu tæt på at udbygge føringen. Siden blev Rezan Corlu sendt i dybden i venstre side, og hans afslutning gik lige forbi.

Nicolai Geertsen måtte lade sig udskifte med Magnus Westergaard, og kort efter afløste Emil Kornvig en dødtræt Gustav Marcussen.

Udskiftningerne betød, at Lyngby mistede momentum og sikkerhed i det bageste forsvar, men midt i OB-dominansen vendte kampen igen. Corlu fik tilkæmpet sig et frispark et stykke uden for feltet og tog sig selv af sparket. OB-keeperen havde tilsyneladende ikke problemer med afslutningen, men på uforklarlig vis gled bolden mellem hans målmandshandsker og landede i målet til Lyngby-føring på 3-1.

Trods modgangen pressede gæsterne fortsat på, og da Bashkim Kadrii i det 81. minut reducerede til 2-3 med et fladt skud, mens Lyngby-forsvaret tog sig en blunder, kom der fornyet spænding. Det blev også 3-3, da Sander Svendsen driblede forbi Kevin Tshiembe, der ellers havde spillet en perfekt kamp, og indlægget dirigerede netop indskiftede Mathias Greve i nettet.

OB gik efter alle tre point, men midt i presset strøg Patrick da Silva afsted og afgjorde kampen.

Tak for en stor oplevelse. Mere af den slags, så bliver der udsolgt på Lyngby Stadion.

Publiceret 10 November 2019 18:37