Lyngby Boldklub rykker ud allevegne, hvor der er behov for det - og hvor klubben kan møde sine fans. Fredag middag blev der delt gratis billetter ud foran Magasin i Lyngby Hovedgade. Foto: Lars Schmidt

Lyngby Boldklub rykker ud allevegne, hvor der er behov for det - og hvor klubben kan møde sine fans. Fredag middag blev der delt gratis billetter ud foran Magasin i Lyngby Hovedgade. Foto: Lars Schmidt

Tilskuerne strømmer til, og Lyngby Boldklub nyder medvinden

Efter år med dårlige nyheder er der masser af gode nyheder at fortælle i Lyngby Boldklub. Og det har der været i et stykke tid nu.

Af
Lars Schmidt

IDRÆTSBYEN Den fornyede Lyngby Boldklub har godt nok været om sig i de seneste mange måneder. Så meget, at byen har genopdaget klubben i en sådan grad, at det gennemsnitlige tilskuertal til hjemmekampene er blevet fordoblet på meget kort tid.

Og det er blot én af de mange gode nyheder, superligaklubben fortæller i denne tid.

Ejergruppen Friends of Lyngby, der blandt andet består af flere lokale erhvervsfolk, har allerede brugt de første 35 millioner kroner på at rette Lyngby Boldklub op økonomisk. Og selv om der fortsat investeres i klubben for at få driften til at løbe rundt, så er der heldigvis kommet massiv vind i sejlene, lyder meldingen.

"Det er på næsten alle fronter, at vi kan hive en god nyhed frem. Førsteholdet rykkede op, vi solgte en spiller fra akademiet, vi har nået vores sponsorbudget, og vi har ser historiske høje tilskuertal. Der er meget at glæde sig over," fortæller Andreas Byder, direktør i Lyngby Boldklub A/S, der på mange måder er gået tilbage til basis med talentudvikling i verdensklasse og en stærk lokal forankring.

Lokal forankring

Netop den lokale forankring har været en central del af klubbens aktiviteter de sidste 19 måneder. Klubben er aktiv på skoler, i handelsbyen, i de lokale fodboldklubber og engagerer sig i byens events.

"Vi har nærmest ikke sagt nej til noget, siden vi overtog, og det har været fantastisk at komme ud i lokalområdet og mærke den sympati, der er for Lyngby Boldklub. Den sympati har vi med hårdt arbejde, de rette tilbud og medvind i de sportslige resultater fået omstillet til opbakning på stadion og mange tilskuere," fortæller Andreas Byder.

Sidst Lyngby Boldklub var i Superligaen, var det gennemitlige tilskuertal på Lyngby Stadion på 2.400. For de første syv hjemmekampe i sæsonen hidtil er tallet nu 4.374.

"Vi har virkelig en følelse af, at vi har hele byen med," siger Andreas Byder.

Succes på ryggen af kaos

2019 har været en lang succeshistorie for klubben, men det manglede også bare efter et forfærdeligt 2018. Her var klubben tæt på en konkurs under de tidligere ejere, rykkede ud af Superligaen og havde siden et efterår med møgsager omkring Nicki Bille og Mark Strudal.

"Det var ikke vores bedste år. Det kan vi roligt erkende. Men vi lærte heldigvis meget om klubben og om det at lede en fodboldvirksomhed, og det har helt sikkert gjort os stærkere," fortæller Tommy Petersen, bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub A/S.

Publiceret 30 October 2019 08:00