Math equation, function or calculation on chalkboard. Teacher writing on blackboard during lesson and lecture in school classroom. Student or tutor calculating or professor working.

Math equation, function or calculation on chalkboard. Teacher writing on blackboard during lesson and lecture in school classroom. Student or tutor calculating or professor working. terovesalainen - stock.adobe.com

Har du brug for hjælp? Ny matematikcafé åbner i dag

Målet med den nye matematikcafé på VUC Lyngby, der åbner i dag, er at flere unge skal have en succesoplevelse med matematik

Driller ligningerne, og virker det helt uforståeligt, at man også kan regne med bogstaver, så er hjælpen rundt om hjørnet.

29. oktober åbner en helt ny matematikcafé på VUC Lyngby. Det er den frivillige organisation, Matematikcenter, der står bag caféen, som skal udbrede lysten og glæden ved matematik. Caféen bliver gratis og tilgængelig for alle, som ønsker at benytte sig af den.

Det er fra på tirsdag du kan få hjælp til matematik på VUC.

Det er fra på tirsdag du kan få hjælp til matematik på VUC.

Succesoplevelser

Matematikcenter er en landsdækkende forening af frivillige, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik. Hver uge besøger tusindvis af børn, unge og voksne organisationens lektiecaféer eller den populære onlineportal, Webmatematik.dk, som foreningen også har udviklet og driver.

Lektiehjælpen i matematik skal give børn og unge en bedre forståelse for matematik, så de oplever succes med faget og får mere selvtillid.

" Først og fremmest håber vi at kunne give hjælp og støtte til en masse unge mennesker, der enten kæmper med eller mangler udfordringer i matematik. Vores store drøm er, at flere får øjnene op for, hvor stor en rolle matematikken spiller for os alle, og hvor afgørende det er, at man har i hvert fald en grundlæggende forståelse for faget, fortæller frivilligkoordinator i Matematikcenter, Karin Charlotte Rahbek i en pressemeddelelse fra foreningen.

Stigende efterspørgsel

Siden Matematikcenters opstart i Danmark i 2011 er foreningen blot vokset i takt med den stigende efterspørgsel fra elever, forældre og lærere. Matematikcenters gratis lektiehjælp anvendes især af de unge i Lyngby. Siden oktober 2018 har Matematikcenters online lektiehjælpstjeneste, Webmatematik.dk, haft 36.000 besøg fra unge i Lyngby-Taarbæk kommune.

Matematikcenter håber, at lektiecaféen på VUC Lyngby med tiden kan blive lige så anvendt af de unge i Lyngby-Taarbæk kommune som Webmatematik.dk er.

Matematikcenter åbner på VUC Lyngby tirsdag den 29. oktober kl.15.30. Lektiecaféen er herefter åben hver tirsdag kl.15.30-17.30./sig

Publiceret 29 October 2019 08:00