Marianna Lubanski, Direktør for Lyngby-Taarbæk Vidensby var overvældet og glad over den store interesse for initiativet.

Marianna Lubanski, Direktør for Lyngby-Taarbæk Vidensby var overvældet og glad over den store interesse for initiativet.

Vidensby: Unge internationale talenter i kø efter job i Danmark

Lyngby-Taarbæk Vidensby inviterede sammen med en lang række partnere til karriereevent for virksomheder og internationale talenter fredag d. 25. oktober. Og det blev i den grad et tilløbsstykke

VIDENSBY Lyngby-Taarbæk Vidensby blev nærmest væltet bagover af ansøgere, da de opfordrede internationale talenter til at melde sig til lokal karriereevent. Kapaciteten var på forhånd sat til 180 internationale talenter, men mere end 600 talenter ansøgte om en plads til den lokale karriereeventet, der fandt sted hos BMW Experience Center, Jan Nygaard.

”Det er en hel overvældende interesse, der har været for eventet fra de internationale talenters side. Det er talenter fra hele verden bosiddende i hele hovedstadsområdet og med meget forskellige uddannelsesbaggrunde, der har tilmeldt sig arrangementet. Det siger noget om, at vi har ramt plet ift. behovet for events som disse, hvor internationale talenter og virksomheder har let ved at finde hinanden”, siger Marianna Lubanski, Direktør for LyngbyTaarbæk Vidensby

"Desværre er vi blevet nødt til at afvise mere end 400 talenter, hvilket er en skam, så det er første, men ikke sidste gang, vi afholder sådan et event”.

12 virksomheder deltog med jobåbninger. Det var særligt inden for ingeniørfaget, IT og business administration. Blandt deltageren var Hempel, DTU, GN Group, MiWire, Hempel AS, ScienceJob, Snowminds, BlueBenu, Falcon, Statum, Termonova A/S, Welcome Group Consulting og Radiometer.

Baggrund

Karriereeventet har til formål at fastholde (og tiltrække) internationalt talent til Danmark, så vi også i fremtiden kan have konkurrencedygtige virksomheder i Danmark og høj velstand. For at fastholde de eksisterende internationale talenter (studerende, specialister, spouses m.m.) i Danmark, er der er behov for at talenterne kender til bredden af danske virksomheder og at de har skabt et lokalt netværk. Og det bliver der rig mulighed for til arrangementet.

/sig

FAKTA

Eventet blev arrangeret af Lyngby-Taarbæk Vidensby, Copenhagen Capacity, Lyngby-Taarbæk Kommune, Gladsaxe Erhvervsby, Gladsaxe Kommune, BusinessBallerup, International House, samt Københavns Erhvervshus. Arrangementet er et nonprofit event støttet af Region Hovedstaden under ReVus-fyrtårnsprojektet ”Tiltrækning og fastholdelse af udenlandske talenter”.

Publiceret 28 October 2019 15:22