På Lyngby Handelsgymnasium lærer de unge at lægge et budget og forholde sig kritisk til hurtige lån

Hvor meget koster en taske, hvis man køber den for lånte penge? Og hvad står ÅOP egentlig for? Det kunne 1.g’erne på Lyngby Handelsgymnasium få mere at vide om, da Danske Bank var på besøg

Økonomi Mange seere følger med, når programmet Lukusfælden løber over skærmen. Her kan man følge med i, hvor galt det kan gå, når gælden løber løbsk, og se eksperternes bud på en kur, der dur, hvis budgettet skal i balance.

Så galt går det næppe for de unge i 1. g på Lyngby Handelsgymnasium. Her har Danske Bank nemlig af flere omgange overtaget undervisningen for at klæde de unge på til at tage nogle fornuftige økonomiske valg.

Kloge Penge

Det var nogle velforberedte elever, der mødte forretningschefen og filialdirektøren fra Danske Bank til en snak om penge. Det skete som et led i deres økonomiske grundforløb, hvor Danske Bank i Lyngby har stået for fire seancer med undervisningsprogrammet ”Kloge Penge”.

”Eleverne har startet deres gymnasieforløb med det økonomiske grundforløb (ØG), som introducerer eleverne for de økonomiske fag på handelsgymnasiet. Så det var oplagt at supplere med input fra den virkelige verden, og vi er rigtig glade for samarbejdet med Danske Bank”, siger rektor Pernille Bogø Bach i en pressemeddelelse.

Hun mener at de fleste elever er gået hjem med større viden om både ÅOP, kviklån, sikkerhed ved handel på internettet samt fordelen ved at spare op.

Klædt på til livet

”Som bank vil vi gerne være med til at klæde de unge på til de uendelige muligheder, der er som forbruger i dag og give dem nogle gode økonomiske værktøjer til at komme godt fra start med deres økonomi. Derfor stiller vi gerne op med vores viden om penge og privatøkonomi”, siger Danske Banks filialdirektør i Lyngby, Henrik Hagstrøm.

”Vi ser desværre flere unge, som kommer skævt fra start økonomisk, allerede når de bliver myndige. Og her gør det en forskel, at vi på forhånd lærer de unge om privatøkonomi. Derfor har vi sammensat et særligt program til de ældre elever i folkeskolen og på landets gymnasier, hvor de for eksempel lærer, hvad ÅOP (årlige omkostninger i procenter, red.) er for en størrelse, og hvordan man skaber et overblik over sin økonomi med et budget”, siger Henrik Hagstrøm./sig

Publiceret 28 October 2019 09:15