Så er ballet endegyldigt forbi. Thomas Mikkelsen er chanceløs, da Dominik Kaiser scorer til 3-0. Foto: Fodboldbilleder.dk

Så er ballet endegyldigt forbi. Thomas Mikkelsen er chanceløs, da Dominik Kaiser scorer til 3-0. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Selv om Rezan Corlu var på toppen, blev Lyngby kørt over af Brøndby-toget

Lyngby Stadion var proppet til bristepunktet, da Brøndby slog Lyngby 3-0

Af
Mikael Østergaard

fodbold 8.547 tilskuere (det højeste tilskuertal på Lyngby Stadion i 25 år), to medlevende fan-grupper, et velplejet græstæppe og en lun efterårsaften. Rammerne var perfekte, da Lyngby Boldklub og Brøndby IF tørnede sammen søndag aften i 13. runde af Superligaen.

Publikum fik en fodboldkamp med masser af intensitet, tempo og fysik og også gode tekniske detaljer og organiseret angrebsspil. Desværre – set med lokale øjne – med Brøndby i den dominerende rolle. Gæsternes presspil gjorde Lyngbys normalt stabile backs, Kevin Tshiembe og Frederik Winther, usikre, Lyngbys midtbane kom ikke til fadet, og helt fremme havde Emil Nielsen og Gustav Marcussen svære betingelser.

Kun når Patrick da Silva (i første halvleg) og især Rezan Corlu satte fart på, kom der sprækker i Brøndby-defensiven. Da Rezan Corlu for et år siden kom til Lyngby fra AS Roma, virkede han utrænet og uskarp, men formkurven har siden været støt opadgående, og mod Brøndby var han med længder Lyngbys bedste mand. Elegante driblinger og fremstød i højt tempo og flere afslutninger – desværre uden præcision. Sjovt nok er han ejet af Brøndby, og det bliver spændende at se, hvad der sker, når hans kontrakt med Lyngby udløber til sommer. Vil Brøndby hente han tilbage? Bedømt på baggrund af søndagens kamp kunne der godt ligge en fremtid på Vestegnen.

Wilczek vågnede op

Rezan Corlu havde kampens første afslutning, som Brøndby-keeperen Martin Schwäbe parerede til hjørne.

Et par minutter senere havde Hany Mukhtar et lumsk skud, der dykkede lige over overliggeren, og minuttet efter kom Dominik Kaiser helt fri, men sendte bolden på indersiden af stolpen.

Lyngby var på hælene. Simon Hedlund kom efter en kvik 1-2 kombination fri et stykke ude i siden, men sendte bolden både over og forbi mål, og da Josip Radosevic efter en indstuderet detalje ved et hjørnespark kom fri til skud tæt under mål, nåede en Lyngby-forsvarer i vejen, så bolden gik til hjørnespark.

Efter 38 minutter fik Brøndby hul på bylden. Anthony Jung lagde en bold højt ind i feltet, hvor en indtil da totalt anonym Kamil Wilczek timede sit opspring perfekt, nåede foran Frederik Winther og headede bolden i nettet uden chance for Thomas Mikkelsen.

Efter pausen var billedet det samme: Brøndby kontrollerede spillet, og Lyngby havde nok i at forsvare sig. Og så pludselig var det alligevel tæt på en udligning, da Rezan Corlu blev spillet fri, men ramte bolden helt skævt.

I det 68. minut blev kampen afgjort. Thomas Mikkelsen kom i vejen for en afslutning, returbolden røg ud til Dominik Kaiser, der tog et træk og efter dommerens mening blev fældet ulovligt af Kasper Enghardt. Da protesterne havde lagt sig, hamrede Kamil Wilczek straffesparket i nettet til 2-0.

Tre minutter senere blev det 3-0. Kamil Wilczek holdt Nicolai Geertsen væk og fik afsluttet. Thomas Mikkelsen klarede, men returbolden endte via en enkelt station hos en helt fri Dominik Kaiser, der uden problemer sendte den fladt i nettet.

Publiceret 20 October 2019 22:45