Letbanen skal være genkendelig og synlig i gadebilledet. Derfor bliver den grøn.

Letbanen skal være genkendelig og synlig i gadebilledet. Derfor bliver den grøn.

Gule busser, røde S-tog og en hvid metro: Letbanen får grønne tog

Busserne er gule, S-togene røde, metroen hvid. Og letbanen bliver grøn.

Af
Lars Schmidt

Når Hovedstadens Letbane ruller ud i 2025, bliver det grønne tog, der vil køre på strækningen mellem Ishøj og Lyngby.

Farven skal blandt andet sikre letbanen sin egen identitet blandt de eksisterende offentlige transportformer i hovedstaden, skriver letbaneselskabet i en pressemeddelelse.

"Letbanen skal opleves i sammenhæng med de øvrige offentlige transportformer i hovedstadsområdet, som alle har hver sin karakteristiske farve: det røde S-tog, den hvide metro og de gule busser. Farverne hjælper kunderne med at genkende transportformerne og skelne mellem disse. Med den grønne farve bliver letbanen genkendelig og synlig i bybilledet," forklarer Trine Græse, der er næstformand i Hovedstadens Letbane og borgmester i Gladsaxe Kommune, som står bag projektet sammen med ti andre kommuner og Region Hovedstaden.

På midten af de grønne letbanetog vil der også være et sort 'bælte', som er trukket langt ned, så udtrykket adskiller sig fra busserne.

Bæltet skal minde passagerne om, at det er nemt at træde ind og ud af toget, også hvis man har barnevognen eller rollatoren med. Derudover vil hvide markeringer på midten af dørene indramme døråbningerne, når dørene åbner. Disse markeringer vil blandt hjælpe svagtseende, når de skal ind og ud af toget, skriver Hovedstadens Letbane i sin pressemeddelelse.

Fik du læst:

Publiceret 14 October 2019 17:20