Simon Pihl Sørensen og Socialdemokratiet går til budgetforhandlingerne med ønsket om at indføre en

Simon Pihl Sørensen og Socialdemokratiet går til budgetforhandlingerne med ønsket om at indføre en "velfærdsskat" i Lyngby-Taarbæk. Foto: Lars Schmidt

Socialdemokratiet: Skatten skal op, hvis vi vil hæve niveauet

Socialdemokratiet synes, at kommunen skal indføre en "velfærdsskat" for at hæve niveauet på skole- og daginstitutionsområdet.

Af
Lars Schmidt

Regeringen løser Lyngby-Taarbæk Kommunes økonomiske problemer. Det mener man i den lokale afdeling af regeringspartiet.

Men det er ikke nok, hvis man vil hæve niveauet, siger Socialdemokratiets gruppeformand, viceborgmester Simon Pihl Sørensen, til Det Grønne Område:

"Vi får et kæmpe løft i forhold til kommuneaftale, 170 mio. kroner over årene og formentlig også et løft, når finansloven er aftalt – eksempelvis til børn og skole. Regeringen klarer således vores økonomiske udfordringer, og der er ingen grund til at spare yderligere eller sætte skatten op - hvis vi kan styre ordentligt, og det har vi ikke kunne," siger han og uddyber:

"Der er områder, der er stukket helt af, uden at borgerne i almindelighed har kunnet mærke serviceforbedringer. Tværtimod er det gået hårdt ud over almenområdet: børn, ældre og skole. Derfor er det afgørende at få sikret ordentlig ledelse og styring af økonomien. Her skal vi blive meget skarpere."

Fik du læst:

En slags velfærdsskat

En skattestigning er nødvendig, mener Simon Pihl Sørensen og Socialdemokratiet.

"Der er områder, der trænger til et løft. Forældrene har været meget tydelige på især skole- og daginstitutionsområdet. Her har serviceniveauet efterhånden nået et niveau, som ikke står mål med det, som borgerne forventer," fastslår han:

"Jeg synes, at vi skal overveje en skatteforhøjelse klart og tydeligt for at hæve niveauet. En slags velfærdsskat. I mange år har skatten været meget lav, og borgerne i vores område har oplevet nogle af landets største skattelettelser. Men jeg tænker, at det også kan blive for surt. Vi skal prioritere en god skole og gode daginstitutioner. Her tænger vi til et gedigent løft. Et velfærdsløft. Det er bittesmå stigninger i skatten, der vil give mærkbare forbedringer."

Fik du læst:

Publiceret 09 October 2019 18:45