Dronebilleder af ødelæggelsernse fra Beredskab Øst.

Dronebilleder af ødelæggelsernse fra Beredskab Øst.

Frivillige samler ind til ofre for Melagervej-brand: "Folk viser så meget empati og omsorg"

Syv unge flygtninge stod efter den voldsomme brand på Melagervej tilbage uden andet end tøjet, de var iklædt. Lokalsamfundet har dog hjulpet i overvældende stil, fortæller frivillig indsamler

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Efter den voldsomme brand fredag stod en gruppe beboere kun tilbage med det tøj, de havde på, da de flygtede ud af deres lejlighed.

Derfor startede en gruppe frivillige fra Dansk Flytningehjælp en indsamling, som har fået så overvældende opbakning fra lokalsamfundet, at de syv flygtninge - seks unge mænd og én kvinde - nu ikke blot har fået nyt tøj og de mest basale fornødenheder. Man er også ved at være i mål med at have indsamlet møbler til de nye lejligheder, som kommunen har fundet til dem.

Det fortæller Ulla Staunsholt Nilsson, som for alvor satte gang i indsamlingen med et Facebook-opslag, som er blevet hyppigt delt.

"Det er så fantastisk og gør mig så glad, at så mange borgere har hjulpet med indsamlingen. Det er fantastisk, at borgerne viser så meget empati og omsorg for nogle, de ikke kender," siger hun til Det Grønne Område.

Hjælp til nye lejligheder

Indsamlingen startede, fordi Ulla Staunsholt Nilsson og de andre frivillige godt vidste, at beboerne på Melagervej ikke var særligt velstillede.

"Det vidste, at det var små lejligheder og folk uden penge. Jeg ved, at de ikke har forsikringer, og det er dumt af dem. Men de er unge og fattige," siger hun.

Efter branden trådte kommunen til med hjælp. Beboerne fik stillet en krisepsykolog til rådighed og penge til nødvendigheder som tøj og tandbørste, fortæller Ulla Staunsholt Nilsson.

Beboerne har nu også fået en ny lejlighed, og indsamlingen drejer sig nu om at hjælpe med at få møbler til de nye lejligheder.

"Vi har næsten alle de senge, vi skal bruge. Vi har dyner, sengetøj, håndklæder, køkkenting og alt det helt nødvendige," siger hun og fortæller, hvad man kan gøre, hvis man fortsat vil hjælpe.

"Følg med på Venligboernes hjemmeside. Vi vil helst ikke have mere af det på den liste, som vi har offentliggjort, for vi har allerede fået overvældende meget," siger hun og tilføjer:

"Vi tager ikke imod penge, men hvis man tænker, at man vil bidrage med det, så brug i stedet pengene på gode gryder. Eller ring til mig."

Ulla Staunsholt Nilsson kan kontaktes på 23 26 35 11.

Publiceret 09 October 2019 11:45