Lille Rezan Corlu tiljubles af Patrick da Silve, Emilio Simonsen, Gustav Marcussen, Frederik Winther og Marcel Rømer for udligningen til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk

Lille Rezan Corlu tiljubles af Patrick da Silve, Emilio Simonsen, Gustav Marcussen, Frederik Winther og Marcel Rømer for udligningen til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngby Boldklub bestod svendeprøven mod FC Nordsjælland

Var på hælene på udebane mod FC Nordsjælland, men reddede det ene point efter en mere end godkendt indsats

Af
Mikael Østergaard

Fodbold Der er altid garanti for underholdning, når FC Nordsjælland med sine afrikanske lynkinesere i front byder op til dans, og da Lyngby Boldklub havde taget sine bedste dansesko på til opgøret på Right to Dream Park i Farum, blev det en både velspillet, underholdende og spændende fredag aften.

Hjemmeholdet var klart bedst i første halvleg, hvor Lyngby kunne takke målmand Thomas Mikkelsen for, at FC Nordsjælland kun scorede et enkelt mål. Han kunne intet gøre, da den tidligere Lyngby-spiller Mikkel Rygaard med et følt, skuet spark sendte et frispark helt op i krogen. I alle andre situationer var Thomas Mikkelsen på sin post.

Lyngbys eneste farlige afslutning stod Gustav Marcussen for efter godt oplæg af Emil Nielsen, men Nicolai Larsen i FCN-målet reddede.

Satsede offensivt

Efter pausen kom Lyngby langt bedre med, og FCN fik sværere ved at komme til afslutninger.

I det 63. minut burde Emil Nielsen have udlignet, da han blev spillet helt fri af Gustav Marcussen, men heller ikke i sæsonkamp nummer 11 lykkedes det Emil Nielsen, der i sidste sæson bombede 20 fuldtræffere for Roskilde FC, at komme på tavlen. Skuddet sad lige på Nicolai Larsen.

Men Lyngby lugtede blod og satte Emilio Simonsen på banen i stedet for Nicolai Geertsen for at styrke offensiven. Det gav bonus fem minutter senere, da Rezan Corlu trak op i banen og et godt stykke fra mål sparkede bolden fladt i det ene hjørne.

Resten af kampen tilhørte FC Nordsjælland. Mathias Rasmussen ramte overliggeren, Magnus Kofod skød tæt forbi stolpen og Atanga kiksede en stor mulighed.

Kort før slutfløjtet var Lyngby tæt på at løbe med alle tre point, da Emilio Simonsen på oplæg fra Emil Nielsen kom fri til skud, men afsluttede lige på Nicolai Larsen.

Svendestykket

Målt på spil og chancer bør Lyngby være tilfreds med det ene point.

FC Nordsjælland dirigerede, men Lyngby fulgte godt med. Kevin Tshiembe spillede en fremragende kamp og var ligesom Patrick da Silva i modsatte side FCN’s vævre angriberes ligemænd i hurtighed og nærkampstyrke. På midtbanen satte Kasper Enghardt ikke en fod forkert, Gustav Marcussen imponerede med overblik og chanceskabende afleveringer og selv om Emil Nielsen stadig er målløs, beviste han med sin enorme arbejdsradius sin store betydning for holdet. Men ingen kommer op på siden af Thomas Mikkelsen, der diskede op med 5-6 store redninger.

I det hele taget en flot holdindsats af Lyngby, der kvalitetsmæssigt er vokset i takt med, at sæsonen er skredet frem. Det er altid svært for nyoprykkere at vænne sig til det højere niveau på alle parametre i Superligaen, men nu er Lyngby, hvor de skal være. FC Nordsjælland er et klassemandskab, så efter min mening var fredagens indsats Lyngbys vellykkede svendeprøve som den nye dreng i klassen.

Publiceret 07 October 2019 09:03