Succes for Science Festival

For 3. år i træk var lokale skoler og virksomheder gået sammen om at fejre naturvidenskaberne. Og sådan en uge bliver alle lidt klogere

Af
Signe Steffensen

Vidensby Mor, hvad skal jeg egentlig bruge det her til? Måske er du som forælder blevet stillet det spørgsmål, når dit barn sidder bøjet over lektierne. Og måske har du også haft svært ved at svare helt konkret.

Men i den forgangne uge har Lyngby Taarbæks skoleelever haft mulighed for at få et indblik i virkeligheden og ikke mindst blive lidt klogere på, hvordan naturvidenskab bliver brugt i praksis i en række lokale virksomheder.

Science Festival arrangeres af Lyngby-Taarbæk Vidensby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, grundskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder i Vidensbyen. Sammen sætter de fokus på virkelighedsnære problemstillinger som virksomhederne arbejder med og kobler dem til naturvidenskabelige fag som fysik, kemi, IT, matematik, biologi, bioteknologi og geografi.

Stor tilslutning

I år deltog 9 virksomheder og 12 skoler i forløbet. Det er er 3. gang, at Vidensbyen arrangerer Science Festival. Og Marianna Lubanski, adm. direktør, Lyngby-Taarbæk Vidensby, synes festivalen er et godt eksempel på, hvad Vidensbyen står for; nemlig et stærkt samarbejde på tværs af uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kommune.

”Vores vision for Vidensbyen er at være en af Europas førende videns- og universitetsbyer, så derfor har vi også fokus på børn og unge. Gennem vores unikke partnerskab er vi i stand til at skabe gode rammer for samarbejder mellem skoler og virksomheder,” siger hun.

Haldor Topsøe er en af de virksomheder, der i mange år har haft det som en klar strategi at åbne virksomheden for skoleelever og studerende. Ole Stahl, der er Employer Brand Specialist i Haldor Topsøe, er samtidig tovholder i Vidensbynetværket for Skole, Uddannelse og Virksomheder.

Han mener at virksomhederne kan være med til at skabe en forståelse hos eleverne for, at man rent faktisk kan bruge det man lærer i skolen til noget, og ikke mindst, hvad man kan bruge en uddannelse til. Han synes også at Haldor Topsøe som virksomhed får noget ud af samarbejdet.

”Vi lærer rigtig meget. For det første er det en måde vi kan følge med tiden og finde ud af hvad der sker ude i skolerne. Hvad er det for en måde man underviser på, og hvad er det for nogle ting vi som virksomhed kan støtte skolerne med. Det er vigtigt at vi til enhver tid kender hinanden, for skoler og virksomheder er afhængige af hinanden."

Derfor vil han også gerne opfordre andre virksomheder til at være med.

”I netværket for Skole, Uddannelse og Virksomheder hjælper vi gerne med at komme i gang. Det er sammen vi skaber de store resultater,” siger Ole Stahl.

Et privilegium

Lyngby-Taarbæks borgmester synes allerede nu, at Lyngby-Taarbæk Kommune er privilegeret, fordi så mange virksomheder vil være med til at give eleverne nogle gode oplevelser i de teknisk- og naturvidenskabelige fag.

”Virksomhederne har forståelse for, at det er helt nede i folkeskolen, vi skal påvirke eleverne, hvis vi gerne vil have flere til at gå den naturvidenskabelige vej senere i livet. Det er af rigtig stor værdi, og det er dejligt, at der er så mange, der har lyst til at være med,” siger Sofia Osmani

Publiceret 03 October 2019 15:32