Borgmestrene Sofia Osmani og Jens Ive åbnede udstillingen 'Rejsen til Europas verdensarv' på Skodsborg Station. Foto: Pernille Borenhoff

Borgmestrene Sofia Osmani og Jens Ive åbnede udstillingen 'Rejsen til Europas verdensarv' på Skodsborg Station. Foto: Pernille Borenhoff

Parforcelandskabet og resten af den europæiske verdensarv bliver nu udstillet

National Geographic har fotograferet de 34 steder, der i lighed med Parforcelandskabet i Nordsjælland er er på UNESCOS Verdensarvliste. Se billederne på Skodsborg Station

Af
Pernille Borenhoff

Kobberbjerget i Falun, Sverige. Minerne i Rammelsberg, Tyskland. Kulturlandskabet i Aranjuez, Madrid. Arkologiske lokaliteter ved Tarrogona, Italien. Og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Ovenstående er blandt de 34 steder i Europa, der er optaget på UNESCOs Verdensarvliste. Parforcelandskabet i Nordsjælland er eneste danske repræsentant.

Magasinet National Geographic har fotograferet stederne, og i fredags åbnede vandreudstillingen 'Rejsen til Europas verdensarv' på Skodsborg Station. Stedet er velvalgt, da udstillingens hensigt også er at øge publikums bevidsthed om bæredygtig turisme. Og DSB har støttet udstillingen med udlån af lokalene på stationen samt sponsorering af en første klasses rejse med DSB til Berlin for vinderen af den fotokonkurrence, er er udskrevet i forbindelse med udstillingen.

"Vi kan være glade og stolte over, at vi er kommet på Verdensarvlisten, og vi håber, at både lokale borger, københavnere og verdensborgere kommer til Skodsborg for at se udstillingen og for at opdage området. Vi er glade for, at vi har fået omdannet et ret trist p-område til et sted, hvor børn og voksne kan tage skoven i besiddelse," sagde borgmester for Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Også Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani var til stede ved åbningen af udstillingen. Og hun talte blandt andet om sine barndomsminder fra Dyrehaven.

"Med fare for at lyde gammel, så vil jeg gerne fortælle, hvordan jeg som barn holdt meget af at komme i Dyrehaven. Allerhelst til hest. Dengang tænker jeg ikke over, at det var verdensarv, men at her var flotte vidder, et eventyrslot og gamle træer. Det var først som voksen, at jeg opdagede historien. Ved at blive optaget på denne fornemme liste er det blevet vores opgave en formidle Parforcejagtlandskabets historie," sagde hun blandt andet. Og rettede en tak til både Nationale Geografic og DSB for at promovere bæredygtig turisme.

Hvad: Rejsen til Europas verdensarv

Hvor: Ventesalene Skodsborg Station

Hvornår: fre.-søn. til 3. november samt i hele efterårsferien. Kl. 10-16.

Arrangementer: 5. oktober kl. 15-19 latinfest og Verdensarv.

8. oktober kl. 17 vandringer med fhv. skovridder Klaus Waage Sørensen

Øvrige arrangementer og fotokonkurrence se www.visitnordsjaelland.dk og skovfit.dk

Publiceret 02 October 2019 14:00