Anders Lund Madsen

Anders Lund Madsen

Mød Meyer og Madsen til et godt måltid og en god samtale

I løbet af efteråret inviterer Claus Meyer til ”Samtale Køkken” i Meyers Spisehus, hvor du kan møde Anders Lund Madsen, borgmester Sofia Osmani og sportschef og tidligere landsholds og Lyngby-spiller Claus Jensen

Af
Signe Steffensen

samtalekøkken Han sidder i løbetrøje og kondisko, netop landet efter cykelturen fra Frederiksberg. For han vil gerne fortælle om det ”nye” koncept i Meyers Spisehus, Samtale Køkken.

Ikke mindst fordi han helt oprigtigt glæder sig.

” Hvornår får man på den måde mulighed for at fordybe sig i et andet menneske. Jeg synes det er en luksus," siger Claus Meyer.

Efter eventyret i New York er den verdensberømte kok, iværksætter med mere tilbage i Danmark. Og det lader til at passe ham godt. Af uransagelige veje kommer samtalen af flere omgange tilbage til den aktuelle situation i Nykøbing FC, som han er storaktionær i.

"Jeg har fået styret min udlængsel i denne omgang," siger Claus Meyer.

Og det betyder, at noget af den kreative energi nu rammer Lyngby.

Claus Meyer

Claus Meyer

Unikke øjeblikke

Claus Meyer har altid været glad for den gode samtale, glæden ved at blive klogere på andre mennesker. Allerede i 2010 startede han konceptet Samtalekøkken, hvor forskellige kulturpersonligheder stillede op til en offentlige samtale med med ham.

Det kom der nogle rigtig fine øjeblikke ud af, så nu har han valgt at genoptage ideen, for han synes selv, at han er god til at få folk til at åbne sig op og få noget nyt at vide. Måske fordi han heller ikke selv er bange for at give noget af sig selv.

I løbet af efteråret bliver der i alt seks arrangementer tre på Meyers Deli på Frederiksberg og tre hos Meyers Spisehus i Lyngby.

Han ser frem til årets første Samtalekøkken i Lyngby med Anders Lund Madsen.

"Han har jo en evne til at gå ind i folk med træsko på. Men man ved jo heller aldrig helt, hvor man har ham. Er han nærværende eller fraværende, alvorlig eller ironisk. Jeg tror han bliver svær at holde styr på, men jeg kan god lide udfordringer."

Selv siger Anders Lund Madsen, at han er verdens letteste mand at interviewe.

"Så han skal bare tage det helt roligt."

Første gang Anders Lund Madsen mødte Claus Meyer var i forbindelse med en optræde på Hotel Saxkøbing, som vistnok indgik i en sindrig byttehandel med en en reservation til NOMA, der skulle bruges til en bryllupsgave. Men det er en længere historie...

"Jeg kan godt lide alt det han gør for for at "forhippe" Falster. Hans engagement i Hotel Saxkjøbing og FC Nykøbing. Det betyder noget," siger Anders Lund Madsen.

Og respekten er gensidig Claus Meyer har haft et blødt punkt for Anders Lund Madsen siden han så ham som den forhutlede og kuede figur "Eldrengen" i Cirkus Nemo sammen med Søren Østergaard.

”Jeg gad i øvrigt godt at vide, hvem der fandt på den figur,” siger Claus Meyer. "Og så er hans mor født i Sønder Vedby," indskyder Claus Meyer og på den måde er vi så igen tilbage på Falster.

Det skal selvfølgelig også handle om mad, og der bliver på dagen kreeret en pizza til ære for gæsten. For hvis Anders Lund Madsen var en pizza, hvordan ville han så smage.

Han har selv budt ind med ingredienserne, og ligesom med Anders Lund Madsen selv så bliver det en en pizza med masser af personlighed, når rødbeder møder Roquefort, stegte citroner, Västerbottensost og olivenolie.

"Jeg har set meget af sådan noget kokke-realityfjernsyn, og der er det altid noget med noget surt ,sødt,, fedt og salt og umami, det har jeg forsøgt at ramme, selvom jeg aldrig helt har fundet ud af, hvad det der umami betyder," siger Anders Lund Madsen.

På vej til New York

Da Claus Meyer åbnede The Great Northern Foodhall på Grand Central Station var Anders Lund Madsen helt vildt begejstret.

"Jeg elsker den bygning, så jeg tænkte, at der ville jeg gerne arbejde og gå rundt og tale med folk og få dem til at besøgte restauranten, så jeg skrev til Claus Meyer og sagde, at hvis han havde brug for nogen, der skulle sælge konceptet ind til amerikanerne, så var jeg klar," siger Anders Lund Madsen.

I stedet tilbød Claus Meyer ham at blive HR chef, for han tænkte, at når personalet havde det svært, så måtte Anders Lund Madsen være god at tale med.

"Det betød ansvar for emmigranter, green cards og sociale madprojekter. Og selvom jeg ikke havde nogen erfaring, så var jeg var faktisk klar til at flytte med hele min familie, men så blev min mor meget syg og skulle på hospice og så blev det ikke til noget alligvel. Det er en af de største ærgelser, at jeg ikke kom afsted, men det er også et eksempel på, at Claus er en mand, der sjældent siger nej, og det kan jeg godt lide ved ham. Det er sjældent kedeligt," siger Anders Lund Madsen.

Det bliver næppe heller kedeligt, når de to personligheder mødes den 25. september.

Til aftenen har Claus Meyer sammensat en særlig menu sammen med køkkenchef Anders Aspass.

Billetter kan købes på madbillet.dk

Publiceret 21 September 2019 11:30