"Jeg kom selv ud på den anden side, og vil gerne hjælpe andre stressramte," siger Mette Sode, der i 17 år var ansat i hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Mette fandt vejen ud af stress og giver sine erfaringer videre til andre

Yoga, mindfulness og stressterapi var for Mette Soden vejen ud af stressen. Nu har hun åbnet klinik i Lyngby og hjælpe andre med at komme ud

Af
Pernille Borenhoff

Mette Sode har - som så mange andre - været ramt af stress. To gange. Og begge gang synes hun, at det har været svært at finde den behandling, der lige matchede hendes behov.

"Sidste gang, jeg havde stress, var for godt tre år siden. Det var væmmeligt at være ramt, men det lykkedes mig at finde en vej ud. Nu vil jeg gerne tilbyde at hjælpe andre ud af deres stress," siger Mette Sode, der dengang hun blev ramt var koordinator i Lyngby-Taarbæk Kommune inden for hjemmeplejen. Et job, som hun havde bestridt i 17 år.

Nu har hun blevet færdig med den etårige lægeeksaminerede uddannelse i stressterapi, og i sommer åbnede hun klinik på Vinkelvej 34 i Lyngby.

Her tilbyder hun lette yogaøvelser, mindfulness og samtaleterapi.

"Jeg synes, at det er vejen frem er, at man både skal behandle symptomer og årsager. Ved terapi og mindfulness bliver man mere bevidst om egne handlemønstre og lære at være opmærksom og tilstede i nuet så man mærker sin krop," siger 44-årige Mette Sode.

Øvelserne i både yoga og mindfulness foregår på små intime hold.

"Der er som regel en vej ud af stress. Jeg har selv gået hele vejen. Selvom det føles håbløst, er der en vej ud, men det kræver, at man gør noget anderledes. At gøre mere af det samme, som man gør, når man er stresset, er ikke vejen ud af stressen," siger Mette Sode.

Publiceret 19 September 2019 14:00