Viden og Vin: Kom med indenfor hos Aquaporin, hvor videnskab og kunst mødes

Kom med på et vand-vittigt spændende besøg på en af Lyngbys måske mest kreative arbejdspladser, der afsøger grænser inden for både kunst og forskning

Af
Signe Steffensen

VIdensby Så er vi klar med det første af tre tre Viden & Vin-arrangementer i efteråret. Den 26. september er det Aquaporin, der åbner dørene til deres imponerende laboratorium.

Aquaporin står bag udviklingen af en revolutionerende metode til rensning af vand, der udnytter proteiner – aquaporiner – til at rense vand på samme måde, som det sker i naturen.

En teknologi, der gør, at man kan genbruge væske, og som i øvrigt blev testet af den danske astronaut Andreas Mogensen, da han i 2015 var ombord på Den internationale Rumstation.

Da Andreas Mogensen tidligere på året skulle forklare teknologien for eleverne på Engelsborgskolen, sagde han:

”Vi plejer at sige, at det er den samme kaffe vi drak i går, som den vi drikker i dag,” med henvisning til, hvordan membran-teknologien kan være med til at omdanne urin til vand.

Du kan høre CEO Peter Holme Jensen fortælle mere om Aquaporins udvikling og målsætninger og komme på rundvisning i virksomheden.

Kunstnerisk udvikling

Aquaporins hovedsæde i Lyngby er, udover at være en smeltedigel for teknologi og innovation, også et sted hvor videnskab og kunst mødes. Aquaporin huser Primer, som er en platform for kunstnerisk og organisatorisk udvikling. David Hilmer Rex fra Primer fortæller om samarbejdet.

Arrangementet er fra 17.00-19.00 Entrépris: 50 kr.incl. et glas vin .

BEMÆRK! arrangementet hos Aquaporin foregår på engelsk

Tilmelding sker her

Eller bestil billet direkte

 

Om Viden & Vin

Viden & Vin udspringer af Vidensbyens netværk for kommunikation. Ideen bag er at invitere borgere indenfor hos Vidensbyens mange virksomheder og organisationer. Til Viden & Vin kan man den sidste uge i hver måned blive klogere på, hvad der gemmer sig bag murene i Lyngbys virksomheder og høre om aktuelle projekter, ny forskning, lokal erhvervsudvikling, spændende opdagelser eller store begivenheder. I foråret var det DTU, Hempel, Microsoft og Hotel Scandic, der åbnede dørene. I løbet af efteråret kan du komme med bag kulisserne i Magasin og helt ind i øregangen hos DTU Sundhedsteknologi.

Publiceret 18 September 2019 19:00