Der er hængt 130 vejplakater op rundt omkring i kommunen.

Der er hængt 130 vejplakater op rundt omkring i kommunen.

Kampagne: ”Sænk farten - bare lidt”

Lyngby-Taarbæk Kommune vil sammen med Rådet for Sikker Trafik have endnu flere trafikanter til at sætte farten ned.

Færdsel Du har sandsynligvis allerede set de karakteristiske blå plakter, der lader til at have fået et ordentligt tryk.

For at styrke indsatsen mod problemet med for høj fart er Lyngby-Taarbæk Kommune gået med i den landsdækkende kampagne ”Sænk farten - bare lidt” i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

Lyngby-Taarbæk Kommune opsætter 130 vejkantplakater på kommunens veje, både trafikveje, lokalveje og omkring skolerne for at huske bilisterne på at lette foden fra speederen.

I en undersøgelse, som Promonitor har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i 2018, siger 30 % af de danske bilister, at de altid, ofte eller en gang i mellem kører 100 km/t på en strækning, hvor de kun må køre 80 km/t. I Nordsjællands Politikreds er 27 personer i følge Vejdirektoratet blevet dræbt i fartulykker i årene 2012-2017 (minus 2016),

For høj fart er ikke alene farlig, men skaber også utryghed blandt de familier, der bor ved veje, hvor der bliver kørt for stærkt. Derfor modtager mange kommuner og politiet hvert år henvendelser fra borgere, som er utrygge og ønsker fartsænkende tiltag på deres vej eller et besøg af politiets fotovogne. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med skolestart har politiet desuden været særligt opmærksomme på færdslen omkring skolerne. Vanen tro lavede politiet landet over målrettede færdselsindsater i forbindelse med skolestart. 6800 bilister fik bøder for forskellige overtrædelser af færdselsloven. I Nordsjælland var det dog ikke farten, men manglende sikkerhedssele, der var den mest almindelige forseelse.

I

Skolestart: Opgørelse over færdselsforseelser fra Nordsjællands Politi

Sikkerhedssele, forsæde: 11

Sikkerhedssele, bagsæde voksne: 3n: 8

Rødt/gult lys: 3

Mobiltelefon benyttet, håndholdt: 6

Manøvreforseelse (ikke cyklist/knallert): 1

Kørekort ikke medbragt: 4

Hastighed By – generel: 2

Andre færdselslovsovertrædelser: 5

Sikkerhedssele eller udstyr, bør

Publiceret 11 September 2019 08:00