Se de skønne billeder: Forrygende festlig lørdag i Lyngby

Solen skinnede og borgere fra nær og fjern var strømmet til for at opleve byen i feststemning, og med over 80 forskellige aktiviteter var der virkelig Liv i Lyngby

LIV I LYNGBY Gaderne summede af liv og store smil, da byen blev omdannet til fest og farver i forbindelse med byfesten ”Liv i Lyngby”. Så det var nogle ualmindeligt glade arrangører, der kunne se tilbage på en dag med fuldt hus i byen.

Det er Handelsforeningen, i tæt samarbejde med kommunen, der står for årets største begivenhed, hvor både butikker, kulturinstitutioner, foreninger, virksomheder osv. står sammen om at vise, alt det byen har at byde på. Der var i år over 80 forskellige aktiviteter på programmet rundt omkring på gader og stræder.

Giv os din mening om Liv i Lyngby og vind et gavekort på 300 kr. til Lyngby Storcenter. Klik Her

Torvet foran rådhuset blev omdannet til et Street Food Market, hvor der dagen igennem også var musikalsk underholdning. Der var fart over feltet og drøn på til biludstillingen på Klampenborgvej. Hovedgaden bød på boder og shopping, mens Integrationsrådet holdt kulturmøde på Ulrikkenborg Plads. Kulturtorvet bag Magasin var i dagens anledning omdannet til et ”børnetorv”, hvor børnene kunne opleve alt fra kokkeskole og videnskabelige forsøg til springbane og kamparena med trolde og orker.

Se film fra Liv i Lyngby HER

Lokal kultur

Det var også dagen, hvor årets kulturrpris blev uddelt. Borgmester Sofia Osmani og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mette Schmidt Olsen uddelte prisen, der i år går til Lindegaarden.

"Kulturstedet Lindegaarden er et godt eksempel på, hvor meget lokale ildsjæle kan udrette. Fra at være truet af et kommercielt salg, har bygningerne nu fået en fremtid i fællesskabets tjeneste - og det kan vi ikke mindst takke de frivillige for. Gennem deres engagement og ikke mindst flid er det lykkedes foreningen at rejse midler til både en renovering af bygningen og en lang række inspirerende oplevelser, der skaber et kulturelt samlingssted i lokalområdet," sagde borgmester Sofia Osmani.

Det var Dorete Dandanell og Rolf Aagaard Svendsen, der modtog prisen på 10.000 kr. på vegne af Lindegaarden.

Senere på dagen var der uropførelse af de tre nyskrev Lyngbysange. Det var det lokale kor Chilichicks, der sørgede for at sende dem godt på vej og initiativtager og sangskriver Martin Jantzen var overvældet over det store fremmøde på torvet.

Se mange flere stemningsbilleder på dgo.dk fra dagen, hvor vejret bød på flot efterårssol til de mange mennesker, der havde valgt at lægge vejen forbi og opleve Liv i Lyngby./sig

Publiceret 09 September 2019 14:50