Arbejdet med tunnelen ved Lyngby Station kommer til at tage længere tid end først beregnet.

Arbejdet med tunnelen ved Lyngby Station kommer til at tage længere tid end først beregnet.

Tunnelarbejde forlænges på Lyngby Station

Togskifte for passagererne skal fortsætte helt frem til efterårsferien

Trafik Sommerens arbejde på Lyngby Station bliver forlænget frem til medio oktober. Det skyldes, at Hovedstadens Letbanes arbejde med en ny tunnel under sporene tager længere tid end forventet.

Frem til uge 42 skal passagerer, der rejser gennem Lyngby med S-tog, fortsat skifte tog på Lyngby Station. Det skyldes arbejdet med Hovedstadens Letbane, hvor der lige nu bygges en ny tunnel til letbanen under viadukten ved stationen.

Siden slutningen af juni har passagerer skullet skifte tog på stationen og har dermed haft en skiftetid på 7 minutter i dagtimerne. S-togene kører desuden med 10-minutters drift i stedet for 5-minutters drift. Det skyldes, at der kun er ét spor farbart på stationen i den periode, hvor letbanebyggeriet foregår.

Arbejdet skulle være afsluttet i slutningen af september, men fortsætter nu frem til medio oktober, da der blandt andet er fundet et gammelt betonfundament i jorden samt flere store granitsten, som har besværliggjort arbejdet med at lave de store betonvægge til tunnelen.

”Vi beklager meget de gener, som arbejdet medfører for passagererne. Desværre er der konstateret mange hindringer i jorden, som har besværliggjort arbejdet for vores entreprenør, men vi arbejder på højtryk for at blive færdige,” udtaler Patrik Magnusson, der er projektdirektør i Hovedstadens Letbane.

Hovedstadens Letbane arbejder sammen med entreprenørvirksomheden Aarsleff intenst på at finde løsninger, som kan forkorte arbejdet og dermed generne for passagererne.

Ekstra rejsetid og et togskift

Som konsekvens af forsinkelsen kører DSB ligeledes 10-minutters drift på Linje F mellem Hellerup og Ny Ellebjerg for at have nok lokomotivførere. Det forklarer DSB’s informationschef Tony Bispeskov:

”Det er en rigtig ærgerlig situation, og vi er kede af at måtte aflyse S-tog, men vi har valgt at gøre det på den her måde for at begrænse konsekvenserne for kunderne. Normalt kræver det færre lokomotivførere, når togene kører gennem Lyngby, men så længe arbejdet står på, er der brug for flere lokomotivførere. Derfor vil kunderne fortsat opleve, der er togskifte i Lyngby,” forklarer han og tilføjer, at DSB forlænger tilbuddet til kunderne med pendlerkort på Hillerødbanen, så de uden merpris kan rejse via Farumbanen eller Kystbanen.

Kunderne, der ønsker at benytte sig af tilbuddet, skal sende en sms med teksten ”Lyngby” til 1919.

Man kan i øvrigt holde sig opdateret om rejsesituationen på dinoffentligetransport.dk og Rejseplanen, som bliver opdateret i løbet af i dag onsdag.

Publiceret 26 August 2019 17:00