Parker din el-bil på DTU, og tag en taxi derfra: "Det er fuldkommen rystende"

Bjarne Jensen er netop flyttet til Lyngby fra Østerbro. Han forstår ikke, at der ikke er el-ladere i kommunen

Af
Pernille Borenhoff

Bjarne Jensen er godt gammeldags forarget.

For en måned siden flyttede han til Lyngby fra Østerbro. Med sig tog han sin el-bil, som han parkerer og oplader ved sit eget hjem.

"Mit problem er, at jeg har mange gæster, der også kører el-bil. Og de har ikke mulighed for at få ladet bilen op i Lyngby," siger han.

På Østerbro, hvor han har boet i mange år, er der fri parkering til elbiler. Og mulighed for opladning.

"Jeg ringede til teknisk forvaltning og spurgte, hvor man var henne i forhold til at etablere el-pladser i Lyngby-Taarbæk Kommune. Og den flinke herre, jeg talte med, blev helt stille, da jeg spurgte. Svaret lød, at der nok ikke bliver gjort noget det først år, men at jeg kunne bede mine gæster om at køre til DTU," siger Bjarne Jensen, der retorisk spørger, om de så skulle tage en taxi derfra for at komme hjem til ham.

"Det er fuldkommen rystende, at kommunen ikke tager højde for alle de borgere, der kommer med el-biler, og at kommunen ikke ønsker at være en grøn kommune. Jeg vil ikke købe en anden bil. Jeg er modstander er diesel og benzin og synes, at der er flere fordele end bagdele ved at køre el. Og det er jo fremtiden. Sådan er det jo," siger han.

Publiceret 21 August 2019 09:00