Træner Marc Stott, ejer Karin Salling og Queen Rouge med Oliver Wilson i sadlen efter sejren i Dansk Derby. Foto: Burt Seeger

Træner Marc Stott, ejer Karin Salling og Queen Rouge med Oliver Wilson i sadlen efter sejren i Dansk Derby. Foto: Burt Seeger

Queen Rouge løb med sejren i Dansk Derby på Klampenborg Galopbane

Hoppen Queen Rouge knuste al modstand i søndagens Dansk Derby på Klampenborg Galopbane.

Det var Queen Rouge og så alle de andre, da årets største galopløb på dansk grund, Dansk Derby, med en førstepræmie på 500.000 kroner blev afviklet søndag eftermiddag på Klampenborg Galopbane.

Jockey Oliver Wilson red et helt igennem veldisponeret løb med Queen Rouge, der svarede ved allerede tidligt i opløbet at skyde uimodståeligt frem. Oliver Wilson lod den fukse hoppe strække lidt ud, og ved målpassage havde storfavoritten 10 længders afstand til løbets nummer to, Good Fella. Det skriver Dansk Hesteveædeløb i en pressemeddelelse.

Det var både træner Marc Stott og jockey Oliver Wilsons første sejr i Dansk Derby. En forløsning efter at de to sidste år måtte tage til takke med andenpladsen med løbets store favorit, King David.

"Jeg havde lidt våde øjne ved sejrsceremonien. Det er kæmpestort. Det er min hjemmebane og derbysejren er det største som er sket for mig inden for sporten. Queen Rouge vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte, især efter i dag," forklarede Oliver Wilson efter sejren.

Samme specielle betydning har Queen Rouge også for træner Marc Stott med base på Jydsk Væddeløbsbane i Århus. Allerede da derbyvinderen var et år faldt han pladask for dens udstråling og måde at bevæge sig på hos opdrætteren Stutteri Hjortebo ved Bjerringbro.

"Det overrasker mig ikke at hun er så overlegen som hun var i dag. Dette er en hest som kommer til at nå rigtig langt i fremtiden. Hun har kriterierne for at være rigtig god. Hun har den rette størrelse, selvtillid og fightervilje. Hun har en fin speed, hvilket er enormt vigtigt for en god hest, og så har hun et godt løbshoved. Hun er bare en klassehest," sammenfattede Marc Stott efter sejren.

Derbysejren var Queen Rouges femte sejr i start nummer otte. Totalt har hun indløbet 1.681.342 kroner i præmiepenge.

kreditering af fotograf Burt Seeger. Yderligere billeder og løb på WeTransfer kan rekvireres.

Publiceret 12 August 2019 13:14