Anfører Martin Ørnskov gik forrest i kampen mod overmagten. Foto: Fodboldbilleder.dk

Anfører Martin Ørnskov gik forrest i kampen mod overmagten. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngby tabte i Parken, men mere overkommelig modstander venter i weekenden

FCK vandt fortjent 2-0, men Lyngby kæmpede for sin spinkle chance

Af
Mikael Østergaard

fodbold Ubesejrede FCK i Parken. En skræmmende modstander, og de danske mestre vandt da også 2-0 over Lyngby i fredagens opgør i Superligaen.

Men det hører med til fortællingen, at Lyngby fulgte godt med i 1. halvleg og fightede til sidste fløjt. Man må bare erkende, at den københavnske millionforretning har pengene til at købe spillere fra øverste hylde og derfor er en tak bedre end alle andre danske klubber – inklusive FC Midtjylland.

FCK startede bedst, og både Bryan Oviedo og Pep Biel kom til gode chancer. Siden kom Lyngby bedre med, men rigtig farligt blev det aldrig.

Det gjorde det kort efter pausen, da Kasper Enghardt blev fanget på mellemhånd, så Viktor Fischer kunne trække ind i feltet og med en perfekt tværaflevering fandt Jonas Wind, der køligt sparkede bolden fladt i det lange hjørne.

Minuttet efter havde FCK en kæmpe dobbeltchance til først Rasmus Falk og derefter til Pieros Sotiriou.

FCK lagde et tungt pres på Lyngby, og 10 minutter senere blev det 2-0, da Karlo Bartolec kom foran Thomas Mikkelsen og med en lang tå prikkede bolden tilbage til Jonas Wind, der sendte bolden i nettet.

Trods nederlaget ros til Lyngby for en helstøbt holdindsats og ekstra ros til anfører Martin Ørnskov, der trods svære betingelser på midtbanen var i stand til både at holde på bolden og strø om sig med fornuftige afleveringer.

Lyngby møder søndag Esbjerg på udebane. En noget mere overkommelig modstander, der kun har skrabet et enkelt point sammen i 5 kampe.

Publiceret 12 August 2019 10:00