Bibliotekar Tina Kiærulf Nielsen har haft god hjælpe af Nils-Erik, der har undervist i Scratch på Stadsbiblioteket. Foto: Pernille Borenhoff

Bibliotekar Tina Kiærulf Nielsen har haft god hjælpe af Nils-Erik, der har undervist i Scratch på Stadsbiblioteket. Foto: Pernille Borenhoff

Sommerferie-aktivitet: Fra bog til digitalt teater

Læs en bog og lav et kapitel om til et digitalt teater. Og mød forfatteren. Der var temaerne for sommerferieaktiviteten 'Gør bogen levende - kodeværktøjet Scratch'

Af
Pernille Borenhoff

"Jeg læste bogen på to dage."

"Jeg gider ellers ikke at læse, men denne her bog var god."

"Mine forældre læste bogen højt for mig."

"Jeg glæder mig til at læse toeren."

To piger og 12 drenge mellem 11 og 14 år sidder parvis og stirrer målrettet på deres computerskærm. De unge mennesker har tilmeldt sig sommerferieaktiviteten 'Gør bogen levende'. Inden den to dage lange workshop har det skullet læse bogen Midgårds Beskyttere, der er forfattet af Virumborger Tanja Bisgaard.

Underviser er foruden bibliotekar Tina Kiærulf Nielsen den blot 12-årige Nils-Erik, der bor i Brede og går på Atheneskolen. Er en grundskole for højt begavede elever.

"Det startede med, at jeg og to af mine venner lærte om programmering, og så tænke vi, at vi kunne starte et firma med kurser i programmering både for børn og for voksne," fortæller Nils-Erik i en pause fra undervisningen.

Sammen med vennen Villads gik han til biblioteket for at fortælle, at de gerne ville lave kursus i kodeværktøjet scratch. Og det var på den måde at de kom i kontakt med Tina, der de seneste mange år har stået for it-kurser på biblioteket for børn og unge mennesker.

"De skal prøve at lave scener fra bogen om til spil eller digitalt teater," forklarer Nils-Erik.

På elevernes skærme dukker et billede fra bogen op. Og med deres viden om scratc kan de gøre figurerne levende og lave taleboble.

"Eleverne bygger videre på historien. Det er en rigtig god mulighed for at kombinere litteratur og teknik", siger Tina Kiærulf Nielsen.

Publiceret 16 July 2019 19:00