Debat: Kommunen udskriver p-bøder, mens borgerne støtter kulturen

Af
Lone Illum

Bakkekrogen 1

3460 Birkerød

Tirsdag eftermiddag var jeg inviteret til fernisering på Sophienholms nye udstilling 100 års Dansk Keramik.

Til min store glæde viste det sig, at rigtigt mange andre også den dag havde fundet vej til Sophienholm. Det er jo festligt, når et kulturelt arrangement trækker folk til.

Men i forhold til parkering skabte det kaos, hvorfor rigtigt mange - måske mindst 30 biler - blev parkeret langs Nybrovej. Og således også min.

Efter at have overværet de officielle taler, drukket et lille glas hvidvin og set den meget flotte udstilling, vendte jeg tilbage til bilen og fandt til min store overraskelse en parkeringsbøde i ruden. Den var ikke udstedt af politiet, men af Lyngby-Taarbæk Kommune. Flere andre biler havde fået sammen hilsen fra kommunen. Og besked om at indbetale 510 kroner.

Det nærmeste officielle trafikskilt viste, at det var tilladt at parkere, hvor jeg gjorde. Jeg vil ikke udlukke at et baghjul strejfede cykelstien.

Hvad, der i særlig grad undrer mig, er, at Lyngby-Taarbæk Kommune, der er vidende om, at der netop denne dag er et større arrangement på Sophienholm, tilsyneladende målrettet opsøger stedet netop denne dag, hvor de ved, at der er stor chance for at få ekstra penge i kassen.

Lad os håbe, at de penge går tilbage til kulturen, der jo virkelig fattes penge i denne kommune. Men mon dog?

Publiceret 16 July 2019 08:00