Frederik Gytkjær kommer foran Jores Okore og header bolden i nettet til 1-0. Foto: Fodboldbilleder.dk

Frederik Gytkjær kommer foran Jores Okore og header bolden i nettet til 1-0. Foto: Fodboldbilleder.dk ©Per Kjærbye

Lyngby lagde perfekt fra land i Superligaen: "Holdånden er vores skjulte 12. mand"

Sejr på 2-0 over AaB i Superliga-premieren efter flot indsats, hvor samtlige spillere ydede deres maksimale

Af
Mikael Østergaard

fodbold "Holdånden er vores skjulte 12. mand".

Sådan lød det fra Christian Nielsen inden premieren i Superligaen mod AaB.

Cheftrænerens ord holdt stik. På en imponerende holdindsats hentede Lyngby en fortjent sejr på 2-0 efter 90 intense minutter, hvor samtlige spillere viste højt niveau, ikke mindst i forsvaret, der effektivt holdt nordjydernes chancer nede på et minimum. Og når det brændte på, viste Thomas Mikkelsen endnu engang stor klasse. Da han spillede i OB, sad han på bænken, fordi fynboerne havde Danmarks bedste målmand, Sten Grytebust, mellem stængerne. I Lyngby fik Thomas Mikkelsen chancen, og i dag er han ubetinget Danmarks næstbedste målmand. Eller måske bedste?

Lyngby stillede med 3 debutanter i startopstillingen: Kasper Enghardt, André Riel og Patrick da Silva, mens en fjerde, Emil Nielsen, kom ind i 2. halvleg.

Kasper Enghardt og Patrick da Silva gjorde det overbevisende i det defensive spil, mens André Riel fik udfordret AaB’s forsvar, indtil han træt måtte lade sig udskifte.

Sæsonens første mål

Kampen startede lige, men AaB var tæt på at komme foran, da Tom van Weert headede tæt under mål, men Thomas Mikkelsen reddede med en lynhurtig fodparade. Kort efter var det Lyngbys tur, da Patrick da Silva fra kanten af feltet huggede til med sit normalt kolde højreben. Bolden blev rettet af, men denne gang var det AaB-målmanden Jacob Rinnes tur til at diske op med en fodparade.

I det 34. minut kom det forløsende mål. Oplæggeren var Lasse Fosgaard, der sendte bolden ind over til Frederik Gytkjær, der i tæt infight med Jores Okore headede afleveringen i nettet til 1-0.

Resten af halvlegen tilhørte AaB og især holdets anfører, eks-professionelle Lucas Andersen. Thomas Mikkelsen viste to gange klassen, og i de sidste minutter blev bolden sparket ’ud af kommunen’ for at holde nullet til pausen.

Tæt på hattrick

2. halvleg var kun 2 minutter gammel, da Frederik Gytkjær igen skabte jubel blandt de 2.971 tilskuere – minus de 300 tilrejsende AaB-fans. Han brugte sin fysik og teknik til at bryde igennem, og efter at have sendt Mathias Ross på halen afsluttede han med at sende bolden fladt i det lange hjørne.

Den skægprydede viking var tæt på et vaskeægte hattrick. Først da opfangede en løs bold for næsen af en flagrende AaB-målmand, men hans forsøg på at sende bolden i det tomme mål fra en spids vinkel havde ikke retningen. Og siden da et hurtigt opspil mellem Patrick da Silva og indskiftede Adnan Mohammad endte hos Frederik Gytkjær, som sendte bolden over mål.

Med et kvarter tilbage tog Lyngby ingen chancer, men trak sig tilbage på banen. Det gav AaB meget spil, men få chancer. Lucas Andersen forsøgte sig med gennembrud, men generelt valgte AaB at øse høje bolden ind i feltet. Det var ingen god idé, for her regerede Nicolai Geertsen og Lasse Nielsen, der havde afløst en storspillende Martin Ørnskov, suverænt. Det er længe siden, at Lyngby har haft to så stærke folk i luftrummet.

Men generelt topkarakter til alle Lyngby-spillere. Dog et ekstra plus til den dobbelte målscorer Frederik Gyrkjær, som publikum kårede til dagens spiller, og til Thomas Mikkelsen i målet.

Christian Nielsen indledte denne artikel. Han skal også have lov til at afslutte den:

”Det er en stor dag for os alle sammen – spillere, trænere, administrationen og fansene. Jeg er sindssyg stolt. Vi havde modet, troen på egne evner og masser af gå-på-mod. Vi skal huske at nyde dagen, for vi kommer garanteret til at møde modgang senere i turneringen”, lød det efter sejren.

Publiceret 15 July 2019 10:35