IT-pioner og aktiv kunstmaler fylder 80 år den 10. juli

Civilingeniør i kemi, grundlægger af IT firma, kunstmaler, underviser, foredragsholder, galleriejer og præsident i Kongens Lyngby Rotary Klub. Anne Grethe Pind, der den 10. juli fylde 80 år, har mange titler.

Anne Grethe Pind er pioner inden for dansk IT, idet hun blev ansat som første rådgivende ingeniør i det første private danske IT firma Chr. Rovsing A/S efter at have været et år på Dyrups forskningslaboratorium. Hun har været udviklingsingeniør i PBC (det nuværende Nets), da de kun var otte ansatte og været med til at designe det oprindelige Betalingsservice og været projektleder på dets indførelse. Derefter blev hun leder af den administrative IT-gruppe på DTU, der udviklede og kørte drift af regnskab og løn for alle højere læreanstalter.

I 1980 grundlagde Anne Grethe Pind IT-virksomheden DSI A/S, som udviklede DSI-TEKST og DSI-SYSTEM. DSI-TEKST, der var det første program som fuldt integrerede tekstbehandling, database og rapportgenerator, opnåede efter fire år 30 procent af det danske marked og havde store offentlige institutioner som kunder, blandt andet DSB, Politiet og Forsvaret, som baserede store dele af deres virksomhed på DSI. DSI blev også kendt for sine systemer til tandlæger og ejendomsmæglere. Anne Grethe Pind solgte DSI A/S i 1994, mens der var 45 ansatte. Derefter drev hun sammen med sin mand Torben Pind virksomheden Planova Shopsystem i Svendborg.

Anne Grethe Pind har siden 1999 på fuld tid helliget sig maleriet, og hun har sit eget galleri Galleri Pind, hvor hun udstiller egne malerier i tre etager i sin bolig på Tjørnevej i Kongens Lyngby. Anne Grethe Pind har malet siden barndomment, taget en 1-årig kunstuddannelse på Svendborg Kunstskole og derefter en flerårig spirituel maleuddannelse på Munach centrets kunstskole på Djursland.

Anne Grethe Pind er aktiv med sine kunstterapeutiske malekurser Mindful Maling, som hun afholder mange gange om året i sin egen bolig.

Anne Grethe Pind har to sønner, der er gået i moderens fodspor og har egne IT virksomheder. /peb

Publiceret 13 July 2019 11:40