Sofia Osmani (K) har fået Ridderkorset. Foto: Lars Schmidt

Sofia Osmani (K) har fået Ridderkorset. Foto: Lars Schmidt

Tre lokale toppolitikere får Ridderkorset

Borgmester Sofia Osmani, hendes forænger Søren P. Rasmussen og Dorthe la Cour kan nu kalde sig riddere af Dannebrogordenen.

Af
Lars Schmidt

HÆDER Lang og tro tjeneste - i det offentlige. Det er noget, man synes så godt om i kongehuset, at man giver de, der har ydet en særlig lang og tro tjeneste i det offentlige, en medalje, en af landets fornemste: Ridderkorset.

Tre af kommunalbestyrelsens i alt 21 medlemmer har for gange nyligt modtaget Ridderkorset og kan nu kalder sig ridder af Dannebrogordenen. I forvejen kan viceborgmester Simon Pihl Sørensen smykke sig med den titel. En titel, han fik i 2015.

Og nu kan borgmester Sofia Osmani (K), forhenværende borgmester Søren P. Rasmussen og næstformand i social- og sundhedsudvalget, Dorthe la Cour (K), gøre det samme.

Dorthe la Cour fik sin Ridderorden overrakt på mødet i kommunalbestyrelsen i maj af borgmester Sofia Osmani, og en måned senere hængte hun så ordenen på sin forgænger, Søren P. Rasmussen. Selv havde hun modtaget sin orden derhjemme og så ikke nogen anledning til at gøre yderligere væsen ud af begivenheden.

Alle tre politikere er naturligvis både glade og stolte. Og alle har de fået Ridderkorset for lang og tro tjeneste.

Dorthe la Cour er den af de tre, som har siddet længst i kommunalbestyrelsen: 22 år, 20 år for Venstre og de to seneste for Konservative. Søren P. Rasmussen har været medlem af kommunalbestyrelsen i 20 år og var borgmester i fire år fra 2009. Sofia Osmani er i gang med sit 18. år som medlem af kommunalbestyrelsen og sit sjette som borgmester.

Efter sommerferien - formentlig i august - besøger de tre lokale toppolitikere Amalienborg Slot for at komme i audiens hos Dronningen og takke for medaljen, som det sig hør og bør.

Dorthe la Cour (K) har fået Ridderkorset.

Dorthe la Cour (K) har fået Ridderkorset.

Stolt og beæret

"Jeg synes, at det er en rigtig fin anerkendelse, som jeg er glad for og sætter stor pris på," siger borgmester Sofia Osmani til Det Grønne Område.

"Jeg er rigtig stolt og beæret," siger Søren P. Rasmussen:

"Det er specielt for mig, fordi min forfar, Søren Sørensen, der var sognerådsformand, også var var ridder af Dannebrogordenen. For mig er det en anerkendelse af, at man har gjort en indsats. Det betyder, at samfundet sætter pris på ens indsats."

Søren P. Rasmussen (V) har fået Ridderkorset. Foto: Lars Schmidt

Søren P. Rasmussen (V) har fået Ridderkorset. Foto: Lars Schmidt

"Det er jeg meget stolt og beæret over," siger Dorthe la Cour, der i sin tid i kommunalbestyrelsen har bestredet mange ledende poster. Lige nu er hun næstformand i social- og sundhedsudvalget, og inden da har hun været formand for miljøudvalget, for kultur- og fritidsudvalget samt børne- og ungdomsudvalget, lige som hun også har siddet i det daværende amtsråd for Københavns Amt.

FAKTA

Riddere af Dannebrogordenen

Følgende medlemmer af kommunalbestyrelsen har i nyere tid fået tildelt Ridderkorset:

  • Rolf Aagaard-Svendsen (K), 2012
  • Lone Schou-Hansen (S), 2012
  • Simon Pihl Sørensen (S), 2015
  • Sofia Osmani (K), 2019
  • Dorthe la Cour (K), 2019
  • Søren P. Rasmussen (V), 2019

Publiceret 10 July 2019 11:45