Når der er meget varmt, skal hunden holdes i ro - og i skyggen.

Når der er meget varmt, skal hunden holdes i ro - og i skyggen.

Pas på i varmen: Din hund kan også få hedeslag

Høje temperaturer og for meget aktivitet kan give hedeslag hos hunde, og i værste tilfælde kan det være livsfarligt. Det er derfor ekstra vigtigt at tage hånd om sin hund i sommermånederne.

De fleste danskere elsker sommeren, hvor temperaturerne er på sit højeste. Det er til gengæld ikke alle, der er klar over, at sommervarmen kan være livsfarlig for deres hunde. De firbenede væsner har nemlig til forskel fra mennesker kun få svedkirtler i trædepuderne og kan ellers kun regulere kropstemperaturen ved at ånde det ud.

"Problemet med hundene er, at de kun kan komme af med varmen ved at ånde den ud. Særligt hunderacer med korte snuder er udsatte i varmen, fordi deres luftveje er snævre, og derudover skal man også være ekstra opmærksom på overvægtige eller tykpelsede hunde. I værste tilfælde kan hunden dø af hedeslag," fortæller dyrlæge Astrid Birch Kjærgaard.

Hedeslag kan som regel indtræffe hos hunde, når temperaturen rammer 20-25 grader, men det afhænger af, hvor aktiv hunden er, og om den har adgang til skygge, forklarer hun.

Hold hunden i skyggen

Der er flere ting, hundeejere kan gøre for at mindske chancen for, at hunden bliver ramt af hedeslag i sommervarmen. Først og fremmest er det vigtigt at holde hunden i skyggen så meget som muligt, og så skal den altid have adgang til vand.

At lade hunden sidde i en varm bil er den dårligste idé af dem alle.

Dyrlægen forklarer, at hedeslag kan blandt andet vise sig ved, at hunden bliver sløv eller bevidstløs, eller hvis den savler og halser mere end normalt. Derudover er det en god idé at holde øje med hundens kropstemperatur om sommeren.

Publiceret 07 July 2019 10:30