Det er blandt andet planerne om at placere et bassin her i traceet, som har skabt modstand. Visualisering

Det er blandt andet planerne om at placere et bassin her i traceet, som har skabt modstand. Visualisering

Det er en ommer: Høringen om bassiner i Lundtofte skal gå om

Der har været megen blæst om regnvandsbassinerne i Lundtofte. Formalia i høringen har tilsyneladende ikke været fulgt, så derfor skal der en ny otte ugers høring til.

Af
Lars Schmidt

LUNDTOFTE Otte ugers forlænget spilletid og omkamp. Det er, hvad boldbanerne, hestefolden i traceet og Lundtofte landsby har fået efter, at teknik- og miljøudvalget i sidste uge besluttede, at den kontroversielle høring om regnvandsbassiner i landsbyen skal gå om.

Årsagen til omkampen i Lundtofte er, at der er sået tvivl om den høringsprocedure, der har været. Det har fået politikerne til at annullere den høring, der har været - og sætte en ny i gang.

Formanden for teknik- og miljøudvalget Sigurd Agersnap (SF) forklarer beslutningen således:

"En del borgere har kommenteret på, at forlængelsen af høringsperioden på to uger har været for kort. Det har vi lyttet til, og da der samtidig har været rejst tvivl om formalia i processen, har vi valgt at sige, at nu sender vi det hele i en ny høring. Det er vigtigt for mig at understrege, at borgerne ikke behøver at genfremsende deres høringssvar. Det ville være unødigt bøvlet."

Hellere indhold end proces

Processen ærgrer dog udvalgsformanden, som gerne havde set, at man var kommet længere med at diskutere indholdet i stedet for processen:

"Selvfølgelig er processen vigtigt, og det skal foregå efter bogen. Der er bare også mange vigtige indholdsmæssige ting i planen og i mange af høringssvarene, som jeg hellere ville have brugt tid på at diskutere," siger han til Det Grønne Område.

Spildevandstillægget, som altså nu igen sendes i høring, handler om regn- og spildevandshåndteringen i hele området fra Trongårdens byområde langs Lundtoftegårdsvej og til Mølleåen.

Om det samlede tillæg siger Sigurd Agersnap:

"Tillægget indeholder mange ting, som er gode for miljøet, og som kan sikre færre overløb af forurenet spildevand til Mølleåen. Blandt andet at alt spildevand ledes direkte til rensning på Mølleåværket, og at man opdeler regnvand og spildevand i hver deres ledning. De ting samt selvfølgelig placeringen af et bassin i Lundtofte skal vi selvfølgelig have diskuteret ordentligt, og nu tager vi altså en runde til for at være på den sikre side."

Under al kritik

Michael M. Jørgensen, Lundtofte Borgerforening, skriver på Facebook, at han er glad for beslutningen:

"Lundtofte Borgerforening konstaterer, at politikerne i teknik- og miljøudvalget er enige med Lundtofte Borgerforening og rigtigt mange andre mennesker i Lundtofte om, at denne her proces har været under al kritik. Selvfølgelig har høringen ikke været i orden. Og selvfølgelig skal der ikke være betonbassiner i hestefolden og andre spildevandstekniske anlæg inde midt i Lundtofte landsby," fastslår han.

Sagen er i høring frem til slutningen af august.

Publiceret 03 July 2019 11:45