Mange af eleverne fra 3. d. på Kongevejens Skole har i kampagneperioden brugt den altternative skolevej gennem Frilandsmuseet.

Mange af eleverne fra 3. d. på Kongevejens Skole har i kampagneperioden brugt den altternative skolevej gennem Frilandsmuseet.

Smuk og sikker skolevej hitter i 3.d

For de elever, på Kongevejens Skole, der bor i Brede og Ørholm er der kommet en ekstra god grund til at gå eller cykle til skole

Forsøget med den alternative skolevej gennem Frilandsmuseet har været en stor succes målt på antallet af børn, der hver morgen går eller cykler til skole gennem Frilandsmuseets smukke omgivelser. Gennemsnittet over maj måned er ca. 160 børn hver morgen – en enkelt morgen var der over 200 børn.

Børn der normalt kommer til skole via Kongsvænget, der er den primære færdselsåre til skolen.

I 3.D, der vandt konkurrencen "bevæg dig til skole" på Kongevejens Skole benytter godt en fjerdedel af eleverne den nye skolevej.

Til spørgsmålet om hvad der er godt ved den nye skolevej genne Frilandsmuseet er kommentarerne mange og positive.

Vera synes den er meget pæn, fordi der er både træer og marker, Villads fremhæver det rare ved, at der ikke er nogen biler, så man føler sig mere sikker, og for Conrad er det rart, at der er færre veje, der skal krydses.

"Jeg bruger den hver dag," supplerer Max-Emil.

Forsøget med at lede børnene gennem Frilandsmusset er drevet af frivillige forældre og fortsætter fem til sommerferien. Det er endnu ikke afklaret, om forsøget kører videre til august.

/sig

Publiceret 24 June 2019 11:37