Friske børn kan godt komme i skole ved egen hjælp

Flere end 2000 skoleelever i 0. - 4. klasse på 8 skoler i Lyngby-Taarbæk har i maj måned deltaget i konkurrencen ”Bevæg dig til skole – uden bil!” torsdag blev vinderne fejret

Igen i år har overvældende mange elever i 0. – 4. klasse deltaget i konkurrencen om at komme i skole uden at blive kørt i bil. Samtidig har rekordmange 6.klasser deltaget i årets cyklistprøve.

Torsdag d. 20. juni blev vinderne af begge dele fejret på Lyngby Torv med kolde is og penge til klassekassen.

Flere end 2000 skoleelever i 0. - 4. klasse på otte skoler i Lyngby-Taarbæk har i maj måned deltaget i konkurrencen ”Bevæg dig til skole – uden bil!”.

Ganske imponerende synes borgmester Sofia Osmani, der sammen med formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap stod for overrækkelsen af præmier inden der blev serveret isvafler til børn og lærere.

Konkurrencen har været holdt årligt siden 2004, og i 2018 og 2019 har konkurrencen været en særlig stor succes. Ikke alene har flere elever deltaget i konkurrencen i forhold til tidligere år. De har også droppet bilen i flere dage, og på alle skolerne har engagementet i følge Klimakoordinator i Lyngby-Taarbæk Kommune Jakob Jespersen været imponerende. I alt har 2173 elever fordelt på 95 klasser fra 8 skoler deltaget i konkurrencen i 2019.

Særlig stort bifald gik til 4. D på Virum Skole, hvor alle elever havde cyklet samtlige dage .

Rekorddeltagelse i cyklistprøve

I samarbejde med Nordsjællands Politi er der afholdt fælles 6. klasses cyklistprøve for skolerne i uge 20 og 21. I alt har 30 6.klasser deltaget fra 12 skoler (9 folkeskoler og 3 private skoler). Det er det største antal klasser, der har deltaget til en 6. klasses cyklistprøve.

Vinderen af cyklistprøven 2019 blev 6.B fra Trongårdsskolen, der fik 2000 kr. til klassekassen.

Vinderen af cyklistprøven 2019 blev 6.B fra Trongårdsskolen, der fik 2000 kr. til klassekassen.

Klasserne har gennemgået en teoretisk og en praktisk prøve. Nordsjællands Politi har foretaget kontrol af elevernes cykler, og efterfølgende har eleverne på skift kørt en rute i lokalområdet, hvor kontrollanter så, om eleverne orienterede sig i trafikken og lavede rigtig tegngivning. I år er der efterfølgende trukket lod blandt de deltagende klasser. Vinderen af cyklistprøven 2019 blev 6.B fra Trongårdsskolen, der fik 2000 kr. til klassekassen

Sikker skolevej

Lyngby-Taarbæ Komune gennemfører 6. klasses cyklistprøve, fordi eleverne i den alder i højere grad end tidligere færdes på egen hånd i den almindelige trafik. Derfor skal de have kendskab til færdselsreglerne, egne muligheder og begrænsninger, hensigtsmæssig adfærd, og de skal have øvelse i at vurdere, hvilke risici andre trafikanter udgør.

"Kommunen håber også, at der er flere elever, der har fået mod på at cykle i skole, så vi undgår kaos ved skolerne om morgenen, når forældrene kører børn i skole," siger klimakoordinator i Lyngby-Taarbæk Kommune Jakob Jespersen.

Byens flittigste morgenmotionister samlet på Lyngby Torv.

Byens flittigste morgenmotionister samlet på Lyngby Torv.

Baggrund

Daglig motion forbedrer koncentrations- og indlæringsevnen markant, færre biler gør skolevejen mere sikker, og færre biler giver mindre CO2-udslip og dermed mindre forurening. Det er baggrunden for, at Lyngby-Taarbæk Kommune i de seneste 15 år har haft fokus på at få skoleelever til at komme i skole uden at blive kørt af mor og far.

Det er sket med kampagnen ”Bevæg dig til skole – uden bil!”. Kampagnen er rettet mod de mindste klasser, da det typisk er dem, der bliver kørt i bil i skole.

Kampagnen gennemføres som en konkurrence, hvor klasserne konkurrerer mod hinanden om at komme i skole uden bil flest gange i løbet af maj måned. For hver dag eleverne dropper bilen, får de ét point.

Den klasse på hver skole, der samler flest point i gennemsnit pr. elev, vinder 500 kr. til klassekassen.

Vinderklasserne i årets ”Bevæg dig til skole - uden bil!” er:

Vinderklasserne i årets ”Bevæg dig til skole - uden bil!” er:

Engelsborgskolen 4.c

Fuglsanggårdsskolen4.c

Hummeltofteskolen 1.c

Kongevejens Skole3.d

Lindegårdsskolen2.a

Lundtofte Skole2.a

Trongårdsskolen4.c

Virum Skole 4.d (uden bil ALLE dage)

Publiceret 24 June 2019 11:28