Hjerneforsker Jon Wegener

Hjerneforsker Jon Wegener

Forskningens Døgn: Hvad sker der i hjernen, når du shopper?

Bliv klogere på hvad der rent videnskabeligt sker i hjernen, når du fristes af f.eks. den helt rigtige kjole på en gine og få svaret på, hvilken type shopper du er - i selskab med hjerneforsker Jon Wegener - kendt fra tv programmet ”Manipulator” og ”Go’ morgen Danmark”

Shoppehjernen Hjerneforsker Jon Wegener og Magasins Visual Merchandiser Camilla Nielsen er fra to forskellige verdener. I anledning af ”Forskningens Døgn”, kan du møde dem til et fælles foredrag, der sætter fokus på shopping på en helt ny måde. Få et unikt indblik i hvordan Magasin Lyngby er bygget op og hvorfor og få svaret på, hvad det gør ved vores hjerne.

Du tænker måske ikke over det, når du bevæger dig rundt i Magasin og ser på tøj, dufter til parfume og prøver sko. Men der er tænkt over selv den mindste detalje. Det ved Magasins Visual Merchandiser Camilla Nielsen alt om. Det er hende, der eksempelvis sætter den helt rigtige kjole på ginen og ved, hvornår det er godt at tilbyde chokoladesmagsprøver. Hun fremhæve produkter, der kan friste og give noget ekstra til shoppeoplevelsen.

Men hvad sker der egentligt i hjernen, når vi shopper? – Det ved hjerneforsker Jon Wegener. Hjernen arbejder hurtigt og på et spildt sekund forudsiger den fremtiden og tager forskud på glæderne, når du opdager f.eks. kjolen på ginen. Hjernen ”viser” dig, hvor godt du vil se ud i den, hvordan du vil mærke erkendelse fra din mand eller ligefrem opnå et lykkeligere liv, hvis du køber kjolen. Det er dog ikke noget, du registrerer, da det hele foregår ubevidst.

Shopping er ikke bare shopping. Det er forbundet med bl.a. personlighed, lykke, status og ligefrem social eksklusion og tab. Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på til foredraget, hvor du også får mulighed for at tage en personlighedstest, der viser, hvilken type shopper, du er.

Kom og få en anderledes shoppeoplevelse og et spændende indblik i hjerneforskning. Magasin frister naturligvis med en goodiebag til alle deltagere. /sig

Hvornår: Lørdag den 27. april

Tid: Kl. 10:30-11:15 & igen kl. 14:30-15:15

Sted: Magasin Kantinen på 4. sal –Lyngby Hovedgade 43, 2800 Lyngby

Tilmelding: 1. foredrag: https://magasin.nemtilmeld.dk/930/ 2. foredrag: https://magasin.nemtilmeld.dk/931/

Publiceret 22 April 2019 08:00