Formand for Lundtofte Boldklub, Claus Abildgård, ser frem til, at klubben får et nyt kunstgræsanlæg.

Formand for Lundtofte Boldklub, Claus Abildgård, ser frem til, at klubben får et nyt kunstgræsanlæg.

De glæder sig i Lundtofte: Kunstgræsbanen rykker nærmere

Formanden for Lundtofte Boldklub ser frem til, at området får sin egen kunstgræsbane

Af
Anders Dall

FODBOLD Brikkerne er ved at falde på plads i forhold til at sætte gang i projektet om en ny kunstgræsbane i Lundtofte. Den har været på tegnebrættet, siden politikerne afsatte penge til banen i budgettet for 2019-2022, og nu ser pengene ud til at rykke på sig. Cirka 7 millioner kroner skal finansiere kunstgræsbanen, og nu er der lagt en tidsplan, der sigter mod, at banen skal stå færdigt i midten af 2020. Det fremgår af den dagsorden, som Kultur- og Fritidsudvalget behandlede i sidste uge. Claus Abildgaard, der er formand for Lundtofte Boldklub, ser frem til, at der bliver taget hul på projektet og er ikke i tvivl om, hvad det betyder for klubben med en ny kunstgræsbane:

”Det er vi sindssygt glade for. Det vil betyde rigtig meget for vores klub, at vi kan spille fodbold i klubben hele året rundt. Vi har i forvejen en lille kunstgræsbane, der er cirka 5 år gammel. Men den er kun en halv bane og dækker ikke hele vores behov. Vi har haft få træningstider på Lyngby Stadion, som vi har været glade for, men det får vi ikke brug for mere, når banen er etableret,” siger Claus Abildgaard.

Skal gavne lokalområdet

Ifølge formanden skal det kommende kunstgræsanlæg ikke kun komme klubbens medlemmer til gavn.

”Vi har slået på, at skolen også skulle have glæde af det, og Brede skulle have glæde af det. Det er vigtigt for mig som formand at sige til vores medlemmer, at det ikke er vores fodboldbane, men at vi er brugere af et kommunalt anlæg, som kommunen bestemmer over,” siger han.

Der er i dag blandt andet to ellevemands-baner på anlægget ved Lundtofte Idrætspark, og der lægges op til, at kunstgræsbanen skal placeres på den nuværende opvisningsbane ved siden af den mindre kunstgræsbane. Claus Abildgård håber, at pengene rækker til, at den godt tre år gamle kunstgræsbane, der er beklædt med gummigranulat, også kan skiftes ud, så der kommer et helt nyt og miljøvenligt kunstgræstæppe på den del af anlægget, hvor der desuden er en række småbaner.

Publiceret 18 April 2019 19:00