Rasmus Jarlov

Rasmus Jarlov

Debat: Lyngby kan regne med støtte til letbanen

Af
Rasmus Jarlov (K)

Erhvervsminister

Valgt i Lyngby-kredsen

DEBAT Det Grønne Områdes redaktør skrev forleden, at Lyngby må udnytte, at jeg er opstillet og valgt i byen, og at jeg må hjælpe med at få den igennem etableringen af letbanen.

Det kan jeg garantere, at jeg vil gøre mit bedste for.

Letbanen har haft mit fulde fokus i hele valgperioden, og som bekendt er jeg lodret imod den. Den vil give enorme trafikale problemer i hele Københavns Omegn, og særligt i Lyngby, som den vil skære over i to, når Klampenborgvej og buen under jernbanen ved stationen bliver blokeret for biltrafik. Samtidig giver den Lyngbys skatteydere en kæmpe regning. Det er nærmest tragisk for byen, og derfor har de borgere som nu i årevis har protesteret imod letbanen i Det Grønne Område min fulde sympati.

Konservative er fuldtonet imod letbanen. Vi er bundet af den gamle trafikaftale fra 2009, hvor letbanen oprindeligt blev aftalt. Derfor kan vi ikke gå solo og stemme imod letbanen. Men aftaler kan laves om, og jeg har i hele valgperioden igen og igen opfordret mine kollegaer i Folketinget til at besinde sig og stoppe projektet. Hvis de andre partier også havde været imod letbanen ligesom Konservative, ville den for længst være blevet stoppet. Jeg er gået så langt som til at tilbyde trafikordførere fra andre partier, at de kunne få pengene fra letbanen til trafikprojekter på deres hjemegn, hvis bare vi kunne slippe for den. Men intet har hjulpet. Derfor har jeg ikke kunnet stoppe letbanen, selvom guderne skal vide, at jeg har prøvet.

Jeg har generelt et meget tæt samarbejde med Lyngbys konservative borgmester Sofia Osmani, som altid ringer, når byen har behov for hjælp fra Christiansborg. For ganske nylig fik jeg eksempelvis sat gang i undersøgelsen af en ekstra afkørsel fra Helsingørmotorvejen ved Rævehøjvej på borgmesterens opfordring. Og hvis der er noget som helst, regeringen og jeg kan bidrage med i forbindelse med letbanens etablering, kan man være helt sikker på, at vi vil gøre, hvad vi kan. Det bliver meget svært at få et så grundlæggende dårligt projekt til at blive en succes, men vi vil absolut gøre vores bedste.

Publiceret 09 April 2019 08:00