Marianna Lubanski har fra start fulgt Lyngby-Taarbæk Vidensby fra sidelinjen og kalder stillingen som direktør et drømmejob.

Marianna Lubanski har fra start fulgt Lyngby-Taarbæk Vidensby fra sidelinjen og kalder stillingen som direktør et drømmejob.

Mød en Vidensbydirektør i topform

Der er blevet drukket spandevis af kaffe den seneste måned siden Marianna Lubanski tiltrådte som ny direktør i Lyngy-Taarbæk Vidensby. Kalenderen har været rødglødende af aftaler, for om nogen kender hun værdien af at dyrke et godt netværk

Af
Signe Steffensen

Det er kun godt en måned siden, at Marianna Lubanski tiltrådte som direktør i Lyngby-Taarbæk Vidensby. Siden har hun bare forsøgt at nå at møde så mange som muligt for at få sat ansigt på Vidensbyen.

Med sig har hun et imponerende cv, og masser af international erfaring med innovation, iværksætteri og forretningsudvikling. Hun har blandt andet været direktør for det danske innovationscenter i Silicon Valley og faktisk synes hun også umiddelbart, at meget her i Lyngby-Taarbæk minder hende om Silicon Valley.”Det store campus, kloge mennesker og store vidensvirksomheder. Og jeg synes også allerede, at jeg oplever lidt af den der ”What can i do for you” tilgang, som netop kendetegner Silicon Valley,” siger Marianna Lubanski.

”Min opgave er at se, hvem der kan have glæde af at møde hinanden. Det er hele tilgangen med at med at åbne sig op og dele sit netværk. For så er det som oftest også sådan, at den dag man selv har brug for hjælp, så får man også noget igen.”

Hun siger det med et stort smil og masser af overbevisning, og man fornemmer straks, at hun besidder en særlig energi og gejst, og selvom ildsjæl er fortærsket prædikat, så er det det Marianne Lubanski er.

”Jeg er meget let at begejstre,” siger hun og griner.

Og hun har da også allerede masser af ideer til, hvad der skal ske fremadrettet. Det seneste år har Vidensbyens netværk arbejdet på at komme med input til en ny strategi, der skal præsenteres ved generalforsamlingen til april, så det arbejde kommer i første omgang til at fylde meget de kommende måneder.

”Det er klart at man i opbygningsfasen af Vidensbyen skulle fokusere meget bredt. Men nu skal vi turde at tegne en lidt skarpere profil, vælge nogle indsatsområder ud og tænke i større projekter,” siger hun.

Masser af erfaring

Marianna Lubanski er uddannet cand.merc.int. og har i de sidste syv år været direktør i Copenhagen Capacity, blandt andet med ansvar for at tiltrække udenlandske virksomheder til Hovedstadsområdet. Hun har været direktør for det danske innovationscenter i Silicon Valley, arbejdet med forretningsudvikling i Grundfos, og været projektleder for Innovationsrådet i Mandag Morgen. Hun har været selvstændig flere gange og arbejdet tæt sammen med de danske og internationale innovations- og iværksættermiljøer.

Derfor blev hun også spurgt til samtalen om det ikke blev for småt at stå i spidsen for et lille sekretariat med kun tre ansatte.

”Men jeg er altså ikke for fin til at lave min egen kaffe og tage fotokopier. Og jeg var klar til at kaste mig over noget nyt, og jeg kan godt lide, at arbejdsopgaverne er så forskellige,” siger Marianna Lubanski. Der også er tilknyttet som ekstern lektor på CBS i interkulturel ledelse.

Fart på fritiden

Privat bor hun tæt ved Hellebæk i Nordsjællands med sin mand. Børnene er for længst flyttet hjemmefra og fornyelig kunne hun også smykke sig med titlen mormor.

Vel at mærke en travl en af slagsen. Heldigvis kan hun også godt finde ud af holde fri. Når det sker, så elsker hun at være ude i naturen. Og til sommer kan man godt forvente at se hende komme susende på raceren. Cyklen har været hendes sport, siden hendes far stak hende de første ruskindsforede cykelbukser og introducerede hende for en racercykel som barn. I dag er hun aktiv i den lokale cykelforening i Helsingør.

Siden etableringen af Lyngby-Taarbæk Vidensby har vi med jævne mellemrum haft en særligt Vidensbyside i avisen, hvor vi stillede en række faste spørgsmål til forskellige medlemmer af Lyngby-Taarbæk Vidensby. Vi synes passende, at vi kan runde den tradition af med at stille de samme spørgsmål til den nye direktør.

Publiceret 07 February 2019 15:00