[DK=20181221: Kenneth Reeh, konstitueret adm. direktør DBU]
[UK=20181221: Kenneth Reeh, acting CEO DBU]

[DK=20181221: Kenneth Reeh, konstitueret adm. direktør DBU] [UK=20181221: Kenneth Reeh, acting CEO DBU] ©Anders Kjærbye

Kenneth Reeh: Lokal direktør for DBU fylder 50 år tirsdag

Den 16. januar fylder Kenneth Reeh, Virum, 50 år. Han er netop blevet udnævnt til konstitueret administrerende direktør i DBU efter opsigelsen af Claus Bretton-Meyer kort før jul.

Kenneth Reeh har været i DBU i knapt 20 år, og fra starten af en del af DBU’s ledelse og har siddet som ansvarlig for størstedelen af den udvikling, som DBU har gennemgået det seneste årti. Blandt andet har han været administrativt ansvarlig for de politiske reformer, der netop nu er ved at blive implementeret med indførelsen af en Fodboldens Kongres samt valgperioder og reduktion af DBU’s bestyrelse fra 16 til syv medlemmer. Tidligere har han stået bag udviklingen af Dansk Fodbold Award, først sendt på TV2 og senere på Kanal 5 hos Discovery samt organisationsudvikling og fordeling af opgaver og ansvar mellem DBU, Divisionsforeningen og Lokalunionerne, der har ansvar for udvikling af græsrodsfodbold i Danmark.

Oprindeligt er Kenneth Reeh uddannet i Master & Law fra CBS i København og arbejdede de første syv år af sin karriere i Realkredit Danmark, først projektleder og siden souschef i Høje Taastrup-afdelingen.

I år 2000 blev han ansat i DBU som IT-chef, hvor han var ansvarlig for at skabe fundamentet til hele den digitale styring af dansk fodbold i et system ved navn Fod@.

I 2006 blev han udnævnt til administrationschef og i 2012 til vicedirektør. I begge funktioner har han siddet med i DBU’s ledelse og til bestyrelsesmøder. Derudover har han været medlem af ekspertudvalg i UEFA og gennemførte i 2012 en Executive Master in European Sport Governance (MESGO).

Privat har fodbold og sport også fyldt meget af Kenneth Reehs liv.

Som glad Virum-dreng har han spillet fodbold i den lokale Virum-Sorgenfri Boldklub (VSB) og som ung også i Lyngby og Gentofte Fodboldklub. Som voksen har han de seneste 10 år siddet i bestyrelsen i VSB og kender derfor dagligdagen i en græsrodsklub indefra. Derudover dyrker han både fitness, cykler MTB og har de seneste år også dyrket yoga for at få ro og balance i en travl hverdag.

Med udnævnelsen som konstitueret administrerende direktør i DBU har han for en tid sat sig i den mest udsatte stol i dansk fodbold med ekstrem eksponering i medierne og stort pres fra alle interessenter i dansk fodbold. Men det er blot en ekstra udfordring – ved siden af de faste fodboldkampe fredag morgen.

Publiceret 14 January 2019 18:00