Deltagerne var frivillige fra Julegaveregn, Mr. Big (Benjamin Breith), hans ven julemanden og Troopers for Charity.

Deltagerne var frivillige fra Julegaveregn, Mr. Big (Benjamin Breith), hans ven julemanden og Troopers for Charity.

Julegaveregn samlede ind til børnehjemsbørn

Der var gang i gaden, da operation julegaveregn rullede ind i Kongens Lyngby for at samle penge ind til julegaver til anbragte børn

Søndag kunne man finde både julemand, klovn på rulleskøjter og Stormtroopers i Kongens Lyngby.

De var dukket op for at hjælpe Julegaveregn med igen i år at samle ind til fordel for anbragte børn på danske børnehjem (det gælder også Grønland).

Søndag var foreningen 300.000kr fra målet, men de har indtil den 20. december, for pengene skal fordeles senest den 21. december, så gaverne kan nå at blive købt inden jul.

"Målet er 1 million kr., for så får ALLE børn på alle hjem, en gave på 400kr. De har så lidt i julen og er i forvejen udfordret på mange andre måder, så en lille tanke betyder alverden," siger Charlotte Shafer fra Lyngby, der er frivillig i julegaveregn.

13 år med Julegaveregn

Initiativet Operation Julegaveregn står for 13. år i træk bag en indsamling, der forsøger at udligne den store forskel i julegavebudgettet. Initiativet samler penge ind, som bliver fordelt til julegaveindkøb af FADD - Foreningen af dag- og døgntilbud for udsatte børn og unge. Gaverne købes af børnenes venner, pædagoger eller af forstanderen på de pågældende børnehjem, og på den måde sikrer Operation Julegaveregn sig, at gaverne vælges med tanke på det enkelte barn.

”Det handler ganske enkelt om normalitet. Om at være en del af gruppen. Anbragte børn bliver konstant mindet om, at de er anderledes i deres forudsætninger. Det er ekstra slemt i december, og det er medvirkende til andre sociale problemer,” siger Rasmus G. Kristensen fra Operation Julegaveregn.

Publiceret 20 December 2018 10:30