Ulla Ritter er ikke overrasket over, at en ulykke fandt sted i krydset på Lundtoftegårdsvej. Hun kalder sikkerheden for elendig. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Ulla Ritter er ikke overrasket over, at en ulykke fandt sted i krydset på Lundtoftegårdsvej. Hun kalder sikkerheden for elendig. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Efter ulykke på Lundtoftegårdsvej: "Sikkerheden i krydset er elendig"

Trafiksikkerheden er blevet gradvist værre i krydset på Lundtoftegårdsvej, hvor en mand blev ramt af en lastbil, siger beboer med udsigt til ulykken

Af
Mikkel Brøgger Petersen

TRAFIK Fra sit vindue på Lundtoftegårdsvej har Ulla Ritter i 12 år haft udsigt lige ud til krydset, hvor en 63-årig mand 16. november blev ramt af en lastbil.

Hun kigger tit ud af sit vindue, og det samme gjorde hun den morgen, da et stort opbud af politi- og ambulancefolk stimlede sammen ude i morgenmørket. Hun havde svært ved at se, hvad der foregik, men det gik op for hende, da hun så en helt sammenkrøllet cykel.

"Sikkerheden i krydset er elendig, og det er livsfarligt. Det er ikke den eneste ulykke, der er sket, men de har heldigvis ikke haft fatale konsekvenser. Men cyklister er blevet ramt, når de kører over vejen," siger hun og finder det problematisk, at der ikke gives særskilt grønt for cyklister i nordgående retning, så biler og lastbiler må vente med at dreje ud mod motorvejen.

Hun undrer sig også over, at cyklister, som kommer fra Lundtofteparken, har sit eget kryds, da behovet er større for cyklisterne på Lundtoftegårdsvej.

Borgere med løsninger

Formand for teknik- og miljøudvalget, Sigurd Agersnap (SF), fortæller, at flere forslag allerede er på bordet, så man i fremtiden undgår det, han kalder en forfærdelig ulykke.

"Jeg synes umiddelbart, at der er kommet nogle gode forslag fra borgerne i området. Det handler om mere lys på cykelstien, at krattet beskæres hårdere, og eventuelt fartdæmpende foranstaltninger, som alle sammen skal overvejes, for at øge sikkerheden i krydset," siger han og tilføjer:

"Politiet er den endelige myndighed på vejene, så når de er færdige med deres undersøgelse af ulykken, må vi gå i dialog med dem om, hvordan vi kan forbedre sikkerheden. Hvis det er noget, der koster penge, og det er det oftest, så er det selvfølgelig også noget, vi må have op i udvalget."

Ulla Ritter i krydset ud for sit hjem, hvor en 63-årig cyklist blev ramt af en lastbil. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Ulla Ritter i krydset ud for sit hjem, hvor en 63-årig cyklist blev ramt af en lastbil. Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Trafikken er blevet værre

Ulla Ritter er på ingen måde overrasket over, at det kunne gå så galt. For med den øgede aktivitet i lokalområdet er trafikproblemerne fulgt med.

"Det undrer mig, at der ikke har været opmærksomhed på, at krydset er livsfarligt, for der er kommet meget mere trafik i dette kryds," siger hun og fortsætter:

"I de 12 år, jeg har boet her, er der kommet meget mere trafik, og sikkerheden er gradvist blevet værre. Der er kommet mange flere virksomheder, lejelokaler og jeg skal komme efter dig. Og nu kommer der også flere ungdomsboliger, så det bliver et kæmpestort problem, vi får her i krydset."

"Vi er meget opmærksomme på, at der kommer mere trafik på Lundtoftegårdsvej. Med DTU's udvidelser og byggeriet langs motorvejen vil der kommer flere på både cykel og i bil. Vi er i gang med at tilpasse vejen til den mere trafik, og vi har indgået aftaler med flere af dem, der bygger ud mod motorvejen om, at de spytter nogle penge i en bedre og sikrere trafikafvikling. Det arbejde går de så småt i gang med her nu, og når så letbanen står færdig, er forhåbningen, at den vil kunne aflaste en del af trafikken," siger Sigurd Agersnap.

Publiceret 02 December 2018 19:00