HedeDanmark skal være færdig med udenomsarealerne i 2020. Hele det ny rostadion skal være klar til VM i 2021. Pressefoto

HedeDanmark skal være færdig med udenomsarealerne i 2020. Hele det ny rostadion skal være klar til VM i 2021. Pressefoto

Går i gang med rostadion i 2019

HedeDanmark skal blandt andet udvide og uddybe Bagsværd Sø

anlæg Nye tribuner, en dybere og længere sø samt etablering af et nyt baneareal til Danmarks nye nationale rostadion ved Bagsværd Sø.

Det bliver i efteråret 2019 omdrejningspunkt for HedeDanmarks arbejde med at gøre et nye nationalt rostadion klar til verdensmersterskaberne i 2021. Projektet forventes afsluttet i 2020.

Moderniseringen af Bagsværd Rostadion inkluderer udover anlæggelsen af nye udenoms-arealer også et omfattende nybyggeri af blandt andet et nyt rocenter og dommertårn. Det samlede projekt forventes at koste omkring 134 millioner kroner.

Klar til VM i 2021

Det nuværende rostadion lever ikke op til nutidens krav, men med det nye rostadion får såvel eliteroerne som fritidsroerne både træningsfaciliteter i international topklasse og et stadion, der står klar til at lægge baner til VM i kano og kajak i sprint i 2021, som Danmark er vært for.

Et unikt projekt

"Moderniseringen af rostadion er et unikt projekt, som stiller krav til vores faglighed og projektledelse. Vi ser frem til at være med til at skabe et rostadion i verdensklasse, hvor omgivelserne også får et grønt løft, så også 'landbårne' motionister og de lokale borgere kan få glæde af at færdes omkring det ny stadion," siger regionschef Claus Lorenzen i en pressemeddelelse fra HedeDanmark.

Medarbejdere på tværs af HedeDanmarks afdelinger skal arbejde tæt sammen om opgaven, der både omfatter en udvidelse og oprensning af Bagsværd Sø, etablering af nyt baneareal og træningsfaciliteter, en tribunebakke med tilhørende rutsjebane samt ny præmiebro, bådfartsbro og opholdsbroer.

Fonden Danmarks Rostadion er i samarbejde med Bagsværd Sø og Gladsaxe Kommune bygherrer på det nye rostadion.

jesl

Publiceret 25 November 2018 11:45