”Vi har haft flere spændende emner og mulige kandidater til interview og er nu klar med en mulig kandidat,

”Vi har haft flere spændende emner og mulige kandidater til interview og er nu klar med en mulig kandidat," siger den nye Venstre-formand Lis Coskun Laursen.

Efter Jakob Engel-Schmidt: Venstre skal vælge ny, lokal folketingskandidat

Man har navnet på en kandidat, men vil før opstillingsmødet 6. december ikke fortælle, hvem det er

Af
Lars Schmidt

POLITIK Næste år er der valg til Folketinget, og til den tid vil den lokale afdeling af det regeringsbærende parti, Venstre, også have en folketingskandidat. Det har man ikke i dag. Der blev nemlig ikke fundet en løsning, da tidligere MF'er og medlem af kommunalbestyrelsen, Jakob Engel-Schmidt, trak sig af personlige årsager sidste år.

6. december er der opstillingsmøde, og her forventer man at have svaret på, hvem der skal afsløse Engel-Schmidt. Opstillingsmødet afholdes den 6. december 2018 kl. 19:30 på Lyngby-Taarbæk Vandrerhjem i Raadvad.

”Vi ser med glæde frem til, at vi nu endelig kan få valgt en kandidat til Folketinget, så vi er klar til det kommende valg,” siger Lis Coskun Laursen, formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk:

”Vi har haft flere spændende emner og mulige kandidater til interview og er nu klar med en mulig kandidat, som, vi tror på, kan løfte opgaven. Vi har ikke kendskab til, at der ved opstillingsmødet opstiller andre kandidater, men muligheden er til stede, såfremt de opfylder kravene i henhold til Venstres vedtægter. Derfor har vi valgt ikke at afsløre kandidatens navn på forhånd,” siger hun.

Det er medlemmerne af Venstre i Lyngby-Taarbæk, som vælger kandidaten.

Skal man have stemmeret, skal man være medlem af partiet, have betalt kontingent til vælgerforeningen senest syv dage før opstillingsmødet og have bopæl i Lyngby-Taarbæk Kommune. Det kræves ikke, at kandidaten har bopæl i kommunen.

Publiceret 20 November 2018 08:00